Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Cуддю Дзержинського районного суду міста Харкова Лазюка С.В. відсторонено від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності

04 травня 2018, 13:46

Доповідач – член Вищої ради правосуддя Микола Гусак повідомив, що детективами Національного антикорупційного бюро України здійснювалося досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою Лазюка С.В. (на фото) у вчиненні кримінального правопорушення.

У межах кримінального провадження суддя Лазюк С.В. підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 368 Кримінального кодексу України, а саме одержанні службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії із використанням наданої їй влади та службового становища.

У клопотанні вказується, що детективами Національного антикорупційного бюро України завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою Лазюка С.В. у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 368 Кримінального кодексу України. Матеріали цього кримінального провадження 29 січня 2018 року було направлено до Чутівського районного суду Полтавської області.

Нагадаємо, що рішеннями Вищої ради правосуддя від 19 серпня 2017 року № 2473/0/15-17 та від 29 вересня 2017 року № 3041/0/15-17 суддю Дзержинського районного суду міста Харкова Лазюка С.В. у рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні двічі тимчасово відсторонено від здійснення правосуддя.

Вища рада правосуддя, заслухавши доповідача – члена Вищої ради правосуддя Миколу Гусака, представника Генеральної прокуратури – прокурора четвертого відділу управління процесуального керівництва, підтримання державного обвинувачення та представництва у суді Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Генеральної прокуратури України Олексія Скибенка, суддю Сергія Лазюка та його представника – адвоката Олексія Кучера, ухвалила клопотання заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Н.І. задовольнити;тимчасово, до набрання законної сили вироком суду або закриття кримінального провадження, відсторонити суддю Дзержинського районного суду міста Харкова Лазюка Сергія Володимировича від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

 

За повідомленням прес-служби суду