Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ізюмський міськрайонний суд Харківської області оштрафував та позбавив водійських прав поліцейського, який керував автомобілем у нетверезому стані

04 травня 2018, 09:38

28 січня 2018 року в м. Ізюмі по вул. Соборній  громадянин Г. керував автомобілем Skoda Oktavia в стані алкогольного сп’яніння. Не вибравши безпечної швидкості руху, правопорушник не впорався з керуванням та допустив наїзд на припаркований на узбіччі автомобіль Dacia Solenza.

            У цієї пригоди було багато свідків, які вказували на те, що із автомобіля, який вчинив наїзд, вийшов гр.Г, який був в стані алкогольного сп’яніння. Спочатку правопорушник  відмовився пройти медичний огляд на стан сп’яніння, однак згодом погодився. Він проїхав на службовому автомобілі до лікарні, однак біля санпропускника Ізюмської лікарні знову категорично  відмовився заходити в приміщення для проходження огляду. При розгляді постанови суд звернув увагу на той факт, що гр. Г як особа, яка займає посаду в органах поліції була зобов`язана пройти огляд для встановлення наявності або відсутності ознак перебування у стані сп`яніння.
            За результатами розгляду постанови суд притягнув правопорушника до адміністративної відповідальності  позбавивши його права керування транспортними засобами строком на 1 рік та зобов’язавши сплатити штраф у розмірі 10 200 гривень. Крім того, правопорушник оплатить судові витрати у розмірі 352,40 гривень.

 

За повідомленням прес-служби суду