Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд Волинської області залишив у силі вирок чоловікові, який позбавив життя хвору матір

02 травня 2018, 15:02

Апеляційний суд Волинської області розглянув апеляційні скарги прокурора та захисника в інтересах обвинуваченого Сергіюка І.І. на вирок Нововолинського міського суду Волинської області від 05 грудня 2017 року, яким обвинуваченого засуджено за ч. 2 ст. 121 КК України, у тому, що він, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, за місцем свого проживання, будучи обтяженим доглядом за хворою матір’ю, умисно заподіяв останній тяжкі тілесні ушкодження, які є небезпечними для життя в момент їх заподіяння, внаслідок чого настала смерть потерпілої.

Судом першої інстанції Сергіюку І.І. призначено покарання у виді восьми років позбавлення волі.

Не погоджуючись із рішенням місцевого суду, прокурор просив перекваліфікувати дії обвинуваченого з ч. 2 ст. 121 КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження)  на ч. 1 ст.115 КК України (умисне вбивство) і призначити покарання у виді чотирнадцяти років позбавлення волі. Сторона захисту просила закрити провадження за невстановленням достатніх доказів для доведення винуватості особи.

Суд апеляційної інстанції, перевіривши матеріали кримінального провадження, врахувавши суспільну небезпеку кримінального правопорушення, що інкримінується Сергіюку І.І., тяжкість покарання та конкретні обставини даного кримінального провадження, залишив апеляційні скарги без задоволення, а вирок місцевого суду – без змін.

 

За повідомленням прес-служби суду