Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВРП звільнила Степаненка В.В. з посади судді Дніпропетровського окружного адміністративного суду за вчинення істотного дисциплінарного проступку 

26 квітня 2018, 13:22

Доповідач – член Вищої ради правосуддя Володимир Говоруха поінформував, що рішенням Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 22 листопада 2017 року № 3724/3дп/15-17, залишеним без змін рішенням Вищої ради правосуддя від 22 березня 2018 року № 870/0/15-18, суддю Дніпропетровського окружного адміністративного суду Степаненка В.В. притягнуто до дисциплінарної відповідальності та застосовано до нього дисциплінарне стягнення у виді подання про звільнення з посади судді.

Як зазначено у рішенні Третьої Дисциплінарної палати ВРП, дисциплінарна справа стосовно судді Степаненка В.В. відкрита на підставі скарги заступника прокурора Дніпропетровської області Токаря Р.М. на дії цього судді під час здійснення правосуддя у справі № 804/507/16. У скарзі заявник посилається на істотне порушення суддею Степаненком В.В. норм процесуального права під час здійснення правосуддя у зазначеній справі, що призвело до порушення правил підсудності та підвідомчості, а також умисне допущення суддею порушення права власності.

Третьою Дисциплінарною палатою ВРП було встановлено, що суддя Степаненко В.В. прийняв позовну заяву до розгляду і вирішив спір, який не належить розглядати в порядку адміністративного судочинства, оскільки він виник у зв’язку з реалізацією особами прав власника майна, а також припинив право власності на нерухоме майно всупереч заборонам відчуження майна, які містилися в Єдиному реєстрі заборон відчуження об’єктів нерухомого майна.

11 квітня 2018 року до Вищої ради правосуддя надійшло подання Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя про звільнення судді Дніпропетровського окружного адміністративного суду Степаненка В.В. на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України. До подання додано дисциплінарну справу.

«Дисциплінарне провадження щодо судді Степаненка В.В. здійснено згідно з передбаченою чинним законодавством України процедурою. Рішення про притягнення судді Степаненка В.В. до дисциплінарної відповідальності ухвалено Третьою Дисциплінарною палатою Вищої ради правосуддя у межах визначених законом повноважень», – підсумував Володимир Говоруха.

З огляду на зазначене Вища рада правосуддя ухвалилазвільнити Степаненка Вячеслава Віталійовича з посади судді Дніпропетровського окружного адміністративного суду на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України.

 

Прес-центр судової влади України