Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд залишив за гратами колишнього бійця батальону «Айдар» 

26 квітня 2018, 17:27

26 квітня 2018 року апеляційним судом Одеської області були розглянуті апеляційні скарги захисників підозрюваного Каралюса І.І. на ухвалу слідчого судді Приморського районного суду м. Одеси про застосування запобіжного заходу у виді взяття під варту.  

Каралюс І.І., який раніше приймав участь в бойових діях в зоні проведення АТО на території Донецької та Луганської областей в складі батальйону «Айдар», підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст. 28 ч.2 ст.263 ч.1; ст. 263-1 ч.2 КК України, а саме у вчиненні у складі злочинної групи дій, спрямованих на переробку, виготовлення та збут вогнепальної зброї, вибухонебезпечних речовин, шляхом протиправної заміни деталей та механізмів, що дає змогу використовувати вироби, як бойову зброю з відповідними боєприпасами встановленого зразка.

Ухвалою слідчого судді Приморського районного суду м. Одеси відносно був Каралюса І.І. застосований запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 60 днів з визначенням застави, як альтернативного запобіжного заходу, достатнього для забезпечення виконання підозрюваним обов'язків, передбачених КПК України, у сумі 440 500 грн.        

На зазначену ухвалу захисниками підозрюваного до апеляційного суду були подані апеляційні скарги, в який вони поставили питання скасування ухвали суду першої інстанції з  мотивів її не відповідності вимогам кримінального-процесуального закону.

За результатами апеляційного розгляду апеляційні скарги захисників були задоволені частково, ухвала слідчого судді Приморського районного суду м.Одеси скасована, та постановлена нова, якою частково задоволено клопотання старшого слідчого в ОВС слідчого відділу ГУНП в АР Крим та м. Севастополі та підозрюваному Коралюсу І.І. обраний запобіжний захід у виді тримання під вартою строком до 11 червня 2018 року з визначенням розміру застави, достатньому для забезпечення виконання підозрюваним обов’язків, передбачених кримінальним процесуальним кодексом України, у розмірі 80 мінімальних прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 140 960 гривень, а також з покладенням на підозрюваного Коралюса І.І., у разі внесення застави, обов’язків, встановлених ч.5 ст.194 Кримінального процесуального кодексу України.

 За повідомленням прес-служби суду