Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд відмовив Розенблату в задоволенні позову щодо визнання протиправними дій про залучення до оперативно-розшукової діяльності працівників ФБР

25 квітня 2018, 18:08

Відбулося судове засідання у справі за позовом  народного депутата Борислава Розенблата до Директора  НАБУ Артема Ситника, Служби безпеки України, третя особа – Національне антикорупційне бюро України. Після виходу з нарадчої кімнати, Окружний адміністративний суд міста Києва ухвалив рішення – відмовити Бориславу Розенблату у задоволенні позовних вимог. Відповідне рішення суд ухвалив зважаючи на те, що позивачем не було доведено ті обставини, на які він посилався у підтвердженні своїх позовних вимог.

Як відомо, позивач просив суд визнати протиправними дії Директора НАБУ Артема Ситника щодо залучення до оперативно-розшукової діяльності на території України працівників ФБР, без попереднього укладення міжнародного договору, як це передбачено Законом України «Про міжнародні договори». Також Розенблат просив суд визнати протиправною бездіяльність СБУ щодо не проведення належного та повного контролю за забезпеченням охорони державної таємниці НАБУ, а саме розголошення інформації з грифом «державна таємниця» працівникам ФБР без попереднього укладення відповідного міжнародного договору.

 

 За повідомленням прес-служи суду