Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Дискримінація. Розмова з дітьми на дорослі теми», - представник Полтавського райсуду провела лекцію для школярів

25 квітня 2018, 17:13

24 квітня 2018 року в приміщенні Загальноосвітньої школи № 37 заступником керівника апарату суду Кожедуб Мариною проведено виховну годину (бесіду) для учнів 6-а та 6-б класу, на тему, що була узгоджена з адміністрацією школи та класними керівниками, «Дискримінація. Розмова з дітьми на дорослі теми».

В ході бесіди, школярам розкрито поняття «дискримінація», роз’яснено, щодо форм, видів та способів дискримінації, а також діти мали змогу пограти в захоплюючу соціальну гру «Зроби крок», яка покликана сформувати розуміння соціальної нерівності, як джерела дискримінації та відторгнення, викликати почуття співпереживання з тими, хто від нас відмінний, звернути увагу на нерівність можливостей при рівності прав, та показати, що часто певні «обмеження» можуть сприйматися кожним індивідуально.

Після гри, дітям було запропоновано розповісти: про свої враження від гри, про відчуття при просуванні вперед чи стоянні на місці, про відчуття того чи легко було «вжитися в роль», що випала.

Загалом гра сподобалася дітям, але їм складно було «вжитися в ролі», і більшість дітей відчували себе ніяково коли стояли на місці, а їх товариші крокували вперед.

Фотозвіт доступний за посиланням https://www.facebook.com/462607587454444/videos/574585149590020/ 

 

За повідомленням прес-служби суду