Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Рада суддів України підтримує дії правоохоронних органів, направлені на боротьбу із корупцією в судовій системі, – Голова Ради суддів України Олег Ткачук

24 квітня 2018, 16:29

Про це Голова Ради суддів України Олег Ткачук наголосив у коментарі Прес-центру судової влади України, коментуючи інформацію про затримання 23 квітня детективами НАБУ судді Голосіївського районного суду міста Києва та його посередника за підозрою у скоєнні корисливого злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Водночас О.Ткачук зауважив, що всі дії правоохоронних органів в рамках кримінального провадження щодо судді мають відбуватися із дотриманням положень Конституції України та законодавства, що регулює затримання судді та утримання його під вартою чи арештом.

Голова Ради суддів України Олег Ткачук повідомив, що Рада суддів України планує провести невідкладну перевірку організації роботи Голосіївського районного суду міста Києва.

«Результати перевірки будуть доведені до відома громадськості», – зазначив Олег Ткачук.

«Кожний випадок обвинувачення у порушенні суддями чи працівниками судів етичних норм, свідомого порушення закону буде предметом вивчення і відповідного реагування з боку РСУ», – наголосив О.Ткачук.

«Такі випадки спонукають нас до проведення ретельної перевірки організації роботи у тому суді, де виявлено правопорушення», – додав він.

 

Інф. Прес-центру судової влади України