Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Представники Василівського райсуду Запорізької області взяли участь в круглому столі «Судова реформа на місцевому рівні та захист прав людини»

24 квітня 2018, 14:12

23 квітня 2018 року Василівський районний суд Запорізької області прийняв участь в круглому столі на тему  «Судова реформа на місцевому рівні та захист прав людини», що відбувся в приміщенні Дніпрорудненської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів «Талант» в місті Дніпрорудне  та проводився в рамках Програми «Нове правосуддя» Громадською організацією «Запорізька правозахисна група» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) у запорізькій області з метою реалізації проекту «Судова реформа на місцевому рівні – просто про складне».

Організатори заходу – Юлія Берлінер та Наталія Богомолова на початку круглого столу познайомилися з учасниками заходу -  від Василівського відділу Головного управління Національної поліції України - Волик Я., від вторинної правової допомоги – Лопухов В. та його заступник, від Василівського районного суду - керівник апарату Козарик Н., від Василівського відділу РАЦС - Жуковець В., від Василівського ВДВС – Маркіна І..

 

Кожен з представників круглого столу проінформував, з якою метою приймає участь у заході та яких результатів бажає досягти по закінченню зустрічі.

У своєму виступі Наталія Богомолова зазначила, що головною метою круглого столу було об’єднати представників суду, адвокатури, прокуратури, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, правоохоронних органів, громадських організацій, педагогічних працівників, журналістів та громадських активістів для обговорення судової реформи на місцевому рівні, прав та можливостей доступу до правосуддя вразливих груп населення, міжнародних стандартів захисту прав вразливих груп населення в умовах конфлікту, формування плану спільних дій по моніторингу та імплементації судової реформи на місцевому рівні.

Юлія Берлінер вказала на основні ключові аспекти судової реформи, насамперед:

  1. Усунення політичного впливу на судову систему та досягнення реальної незалежності суддів;
  2. Підвищення вимог та професіональних стандартів для суддів, підвищення підзвітності суддів;
  3. Створення антикорупційного суду для розгляду справ про вищу посадову корупцію;
  4. Впровадження нових технологій організації суддівської роботи та здійснення судочинства;
  5. Запровадження світових стандартів у правничій освіті та регулюванні правничих професій.

 Під час проведення круглого столу були обговоренні наступні питання: «Головні виклики та пріоритети судової реформи в Україні», «Засади судової реформи в Україні», «Огляд проблем доступу до правосуддя вразливих груп населення, міжнародних стандартів захисту прав вразливих груп населення в умовах конфлікту», «Формування плану спільних дій по моніторингу та імплементації судової реформи на місцевому рівні».

Безпосередньо, кожен з представників заходу висвітлив проблемні питання реалізації судової реформи у своїй професійній сфері.

Керівник апарату суду Козарик Н. в своїй короткій доповіді проінформувала учасників круглого столу про те, як впровадження судової реформи позначилося на організації роботи суддів та апарату Василівського районного суду.

 

 Результатом круглого столу стали пропозиції щодо плану спільних дій для успішної імплантації судової реформи на місцевому рівні.

 

 

За повідомленням прес-служби суду