Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обвинувачений у зберіганні і збуті канабісу може найближчі 4 роки провести за гратами

24 квітня 2018, 12:58

Чотири роки позбавлення волі з конфіскацією майна – таке покарання призначив Віньковецький районний суд жителю Новоушицького району, визнавши його винним у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст.307 КК України (незаконний збут особливо небезпечних наркотичних засобів, вчинений повторно) та ч. 2 ст. 309 КК України (незаконне придбання та зберігання наркотичних засобів без мети збуту, особою, що раніше вчинила злочин, передбачений ч. 2 ст. 307 КК України).

Згідно з вироком, 22-річний чоловік тричі збував легендованій особі особливо небезпечний наркотик (канабіс). 7 липня 2017 року – у день, коли він втретє продав наркотики – його затримали правоохоронці. Під час обшуку в кишенях його одягу поліцейські знайшли ще 2 пакети канабісу.

Заслухавши свідків та дослідивши докази, суд прийшов до висновку, що інкриміновані молодому чоловіку діяння і справді мали місце. Призначаючи покарання, Феміда врахувала стан здоров’я  обвинуваченого, те, що він раніше не притягувався до кримінальної відповідальності, має позитивні характеристики, тож визнала можливість призначити покарання нижче від найнижчої межі встановленої в санкції ч. 2 ст. 307 КК України (від 6 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна), а за ч. 2 ст. 309 КК України призначити мінімальне покарання, передбачене санкцією цієї статті (від 2 до 5 років позбавлення волі).

«Водночас суд враховує спрямованість вчиненого злочину проти встановленого, з метою захисту здоров`я населення, порядку обігу наркотичних засобів; ступінь його тяжкості, який відноситься за класифікацією кримінального закону до тяжкого злочину; мету цього злочину – збут особливо небезпечного наркотичного засобу – канабісу», – зазначає у вироку суд і додає: молодий чоловік не працює, має потребу в додаткових грошах, відтак може продовжити злочинну діяльність, тому його виправлення без ізоляції від суспільства неможливе.

Вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційного суду області.

За повідомленням прес-служби суду