Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом засуджено військовослужбовця за самовільне залишення військової частини

23 квітня 2018, 15:27

Вироком Сумського районного суду Сумської області від 19 квітня 2018 року  засуджено до покарання у вигляді штрафу у розмірі 200 неоподаткованих мінімумів доходів громадян військовослужбовця громадянина  С. за самовільне залишення військової частини.

При розгляді кримінального провадження судом встановлено, що старший солдат громадянин С., будучи військовослужбовцем за контрактом, в порушення вимог  Конституції України,  Закону України «По військовий  обов'язок і військову службу», не маючи  на те поважних причин, діючи  з прямим умислом, без  дозволу командування військової частини, з метою  ухилитися від  виконання обов'язків військової частини, з метою ухилитися  від виконання обов'язків військової служби, не з'явився  вчасно  на службу до військової частини – польова пошта В2260,  після наданої йому щорічної відпустки.  

 Під час незаконної відсутності  за місцем служби, старший солдат обов'язків військової служби не виконував, а проводив час на власний розсуд, займаючись справами, не пов'язаними з проходженням  військової служби, у зв'язку з чим, наказом  командира військової частини – польова пошта В 2260 № 346 від 26.11.2016 року старшого солдата громадянина С.  визнано таким, що незаконно відсутній на військовій службі.

Громадянин С. повинен був з'явитися  до військової частини 26 листопада 2017 року, а  з'явився лише 28 січня 2018 року.

Дії обвинуваченого суд кваліфікує за ч. 4 ст. 407 КК України, так як він не з'явився  вчасно на службу без поважних причин, в умовах особливого періоду.

При  визначенні міри покарання судом було враховано характер і ступінь суспільної небезпеки вчиненого кримінального правопорушення, дані про особу  обвинуваченого, його характеризуючі дані. Щире каяття, активне сприяння розкриттю злочину, а також  те, що він  приймав участь в антитерористичній операції, суд визнав ці обставини  пом'якшуючими.

Вирок суду направлено до ЄДРСР (справа № 587/267/18).

На даний час вирок суду не набрав чинності.

Фото з мережі Інтернет

За повідомленням прес-служби суду