Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний розгляд справи про масові заворушення у Одесі призначено на 11 червня 2018 року

23 квітня 2018, 14:31

23 квітня 2018 року апеляційним судом Миколаївської області продовжено розгляд кримінальної справи за апеляційною скаргою прокурора відділу прокуратури Одеської області на вирок Іллічівського міського суду Одеської області від 18.09.2017 року відносно Альошина О.А., Власенка В.С., Глізнуци С.А., Грищука Є.В., Гулія Є.Б., Дзюбенка О.О., Довженкова С.О. Ємельянова М.І., Зайцева О.І., Зібницького В.В., Ільницького В.В., Ковшова П.В., Корчинського С.М., Мефьодова Є.І., Михайлова В.Г., Романюка В.В., Рудика С.М. Сакаукова М.В., Шапки О.В., яким останніх виправдано за ч.2 ст. 294 КК України, та Суханова О.М. виправдано за ч.2 ст. 294, ч.2 ст. 263 КК України, у зв’язку з тим, що не встановлені достатні докази для доведення винуватості особи в суді і вичерпані можливості їх отримати.

 В судове засідання з’явились обвинувачені Грищук Є.В., Ємельянов М.І. та доставлені конвоєм Довженков С.О. і Мефьодов Є.І. Також були присутні їх захисники. Більшість учасників процесу в судове засідання не з’явилась. Про причини неявки суду не повідомили.  

 Окрім сторін на розгляд справи прибули представник ЗМІ та місії ОБСЄ.

 Колегією суддів встановлено особи обвинувачених, які з’явилися.

 Головуючим в судовому засіданні повідомлено про те, що від захисників Дацько В.А., Грушанського А.В., Прилепського І.А. надійшли клопотання про розгляд зазначеного провадження в режимі відеоконференції. Вказані клопотання мотивовані тим, що більшість захисників задіяні в кримінальному провадженні на підставі доручень регіонального центру з НБВПД і їх виїзд за межі Одеського регіону пов'язаний з компенсацією за рахунок державного бюджету значних сум на транспортні витрати. А також і та обставина, що прибуття 17 виправданих учасників кримінального провадження (мешканці м. Одеси та Одеської області) в м. Миколаїв ускладнений відсутністю у багатьох коштів на проїзд.

 Врахувавши думки учасників процесу з цього приводу, колегія суддів у складі головуючого Міняйла М.П., суддів Куценко О.В. та Чебанової-Губарєвої Н.В. ухвалила призначити наступний розгляд справи в режимі відеоконференції на 11 червня 2018 року на 10:00 годину в Апеляційному суді Одеської області.

За повідомленням прес-служби суду