Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судова палата КГС ВС вперше розглянула справу повним складом

20 квітня 2018, 10:52

16 квітня 2018 року судова палата для розгляду справ щодо земельних відносин та права власності Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду вперше з початку роботи нового Верховного Суду розглянула справу повним складом палати у кількості 9 суддів та прийняла постанову у справі №910/7905/17. Розгляд справи всією палатою був зумовлений необхідністю забезпечення єдності судової практики у спорах, що виникають із подібних правовідносин.

Колегія суддів палати для розгляду справ щодо земельних відносин та права власності Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду дійшла висновку, що рішення органу місцевого самоврядування про зміну розміру орендної плати (у відсотках від нормативно-грошової оцінки), визначеної на певний бюджетний рік, може бути підставою для внесення змін до договору оренди землі щодо зміни розміру орендної плати у разі, якщо сторони такого договору оренди визначили безпосередньо в самому договорі саме таку підставу для внесення змін до нього виходячи з принципів статей 632, 651 ЦК України та ст. 30 Закону України «Про оренду землі».

Наступним важливим питанням, яке має вирішити палата для розгляду справ щодо земельних відносин та права власності Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду, є застосування положень ст. 33 Закону України «Про оренду землі». Засідання палати із цього питання заплановано на 14 травня 2018 року.

 

За повідомленням прес-служби суду