Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Про зміни до КПК України в частині призначення медичних експертиз, - коментар слідчого судді Херсонського міського суду на радіо-хвилі «Таврія – FM»

19 квітня 2018, 16:49

19 квітня 2018 року на радіо-хвилі «Таврія – FM» відбувся прямий ефір за участю судді Херсонського міського суду Гонтаря Дмитра Олександровича.

Радіоведучою Тетяною Назаренко було проведено програму, що стосується змін, які були внесені до КПК України в частині призначення медичних експертиз (поправки А. Лозового).

Так, зокрема суддею Гонтарем Д. О. було окреслено загальні положення щодо порядку звернення слідчих до суддів про призначення експертизи, строки розгляду судом даних клопотань тощо. Було наголошено, що всі експертизи, в кримінальних провадженнях, які раніше призначалися за постановою слідчого, в даний час виносяться лише слідчим суддею.

7 слухачів, які в прямому ефірі поставили питання щодо зазначеної теми, отримали змістовні та чіткі відповіді. Так, слухачам було роз’яснено, що порядок поховання не змінився, призначення ухвал суду щодо встановлення причин смерті призначаються лише за наявності ознак насильницької смерті (якщо це буде встановлено відповідною медичною довідкою лікарів та за власними переконаннями слідчого) для встановлення характеру ушкодження та для того, щоб виключити причини смерті, спричинені злочинними діянням.

Після завершення програми, було вирішено співпрацювати у подальшому для повного та оперативного інформування громадськості.

  

За повідомленням прес-служби суду