Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Контроль за дотриманням підозрюваним обраного судом запобіжного заходу покладається на правоохоронні органи,- роз'яснення Ужгородського міськрайонного суду щодо розгляду матеріалів за фактом умисного вбивства на Тячівщині

19 квітня 2018, 14:19

Неповнолітній підозрюваний в умисному вбивстві, за ухвалою слідчого судді,  під цілодобовим домашнім арештом. Контроль за його поведінкою і пересуванням покладається на поліцію та прокуратуру.

Як повідомлялося раніше, 16 березня , за підозрою у вбивстві 14-річним хлопцем свого односельчанина, слідчим суддею обрано неповнолітньому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на один місяць.  (до 13 квітня 2018 року).

Разом з тим, на початку квітня, до суду надійшло клопотання від слідчого відділу ГУНП в Закарпатській області щодо продовження строку тримання під вартою неповнолітньому підозрюваному. За результатами розгляду останнього, 05.04.2018 року слідчим суддею до особи застосовано альтернативний запобіжний захід – цілодобовий домашній арешт з покладенням заборони покидати місце свого проживання без дозволу слідчого, прокурора або суду. 

При розгляді клопотання слідчим суддею враховано не тільки неповнолітній вік підозрюваного й вимоги Конвенції про права дитини, а й те, що потерпілою стороною, а саме батьком померлого, подано нотаріально завірену заяву про те, що він  жодних претензій до підозрюваного не має.

Апеляційну скаргу на вказане рішення суду прокуратурою подано 13-го квітня, відповідні матеріали справи направлені судом на розгляд до Апеляційного суду Закарпатської області. 

Відповідно до законодавства, контроль за дотриманням підозрюваним обраного судом запобіжного заходу покладається на правоохоронні органи, зокрема поліцію.  

Разом з тим, інформуємо, що від прокуратури та слідства не надходили клопотання щодо обрання міри запобіжного заходу іншим фігурантам у даній справі.

 

Попередні публікації Ужгородського міськрайонного суду відносно даної події за посиланнями.

https://ug.zk.court.gov.ua/sud0712/pres-centr/news/462506/

https://ug.zk.court.gov.ua/sud0712/pres-centr/news/449246/

 

За повідомленням прес-служби суду