Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд визначився з покаранням водію, що вчинив ДТП в стані алкогольного сп'яніння

19 квітня 2018, 13:00

Суддя Ленінського районного суду міста Миколаєва – Крутій Юрій Петрович позбавив права керування всіма видами транспортних засобів – громадянина Л., 1986 р.н., мешканця міста Миколаєва. 

Так, з постанови суду вбачається, що 28.01.2018 о 13:50 год. в м. Миколаєві, водій Л. керував т/з ГАЗ3302 по пр. Героїв України, та в районі буд. 9-Д не був уважний, не стежив за дорожньою обстановкою, своєчасно не зреагував на її зміну та не дотримався безпечного бокового інтервалу, внаслідок чого скоїв зіткнення з тролейбусом Skoda 14TR, який здійснив зупинку в крайній правій смузі для руху. Внаслідок ДТП обидва т/з отримали механічні пошкодження з матеріальними збитками. Своїми діями Л. порушив вимоги п.п. 2.3Б, 13.1,13.3 ПДР України.

28.01.2018 о 14:20 год. в м. Миколаєві, на вул. 2-я Воєнна, 12 водій Л. керував т/з ГАЗ 3302 в стані алкогольного сп'яніння, огляд на стан сп'яніння у встановленому законом порядку, на місці вчинення проводився за допомогою приладу Драгер ARAM-2242, у присутності двох свідків. Результат тесту №1571 становить 2,58%. Своїми діями Л. порушив вимоги п. 2.9А ПДР України.

Л. в судове засідання не з'явився, про час та місце розгляду справи повідомлявся належним чином, про причини неявки не повідомив.

Допитаний в судовому засіданні в якості свідка О. пояснив, що у січні чи лютому місяці він стояв в "кармані" на перехресті вул. Адміральська та М.Морська, коли раптом відчув удар по машині дошкою, яка відлетіла з кузова "Газелі". На це він подав звуковий та світловий сигнали, проте водій тієї машини ніяк не відреагував, тому він поїхав за ним. Водій "Газелі" зупинився на вул. 3 Воєнна, а він - за ним. З машини ніхто не виходив, тому він зателефонував на лінію "102". Потім з машини водія вивели співробітники поліції. Той був у стані алкогольного сп'яніння та виражався нецензурною лексикою. У "Газелі" інших осіб не було.

Допитаний в судовому засіданні в якості свідка В., який працює інспектором УПП у м. Миколаєві пояснив, що на лінію "102" надійшов дзвінок про те, що водій "Газелі" створив ДТП та поїхав в бік міста. Правопорушник Л. зупинився біля парку "Петровського". На виклик першим приїхав командир роти, але коли вже він приїхав з екіпажем, Л. стояв біля машини та говорив, що не їхав за кермом. Вони почули, що тхнуло газом та Л. почав закривати всі балони. З цього було видно, що авто його. Раніше "Газель" під керуванням Л. на пр. Героїв України вчинила ДТП з тролейбусом, а сам він місце ДТП залишив. За результатом тесту у крові Лукашова було 2,58 % алкоголю і він нічого не міг пояснити.

Допитана в судовому засіданні якості свідка Д. пояснила, що вона керувала тролейбусом по пр. Героїв України та зупинилася напроти ТЦ "Метро". Не встигла навіть відчинити двері, як почула сильний удар. Подивилась у ліве дзеркало та побачила "Газель", яка відразу поїхала, а будка з "Газелі" злетіла на землю. Після цього вона викликала патрульну поліцію.

Судом об’єднано справи про вчинення адміністративного правопорушення відносно Л. за ч.1 ст.130 КУпАП,  за ст.124 КУпАП в одне провадження.

Суд визнав Л. винним в скоєнні адміністративних правопорушень, передбачених ч.1 ст.130, ст.124 КУпАП та наклав адміністративне стягнення:

- за ч. 1 ст. 130 КУпАП - у вигляді штрафу в сумі 10200 гривень на користь держави з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 1 рік;

- за ст.124 КУпАП - у вигляді штрафу в сумі 340 гривень на користь держави.

На підставі ст. 36 КУпАП остаточно призначив адміністративне стягнення у вигляді штрафу в сумі 10200 (десять тисяч двісті) гривень на користь держави, з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 1 рік.

Крім того, правопорушник оплатить судові витрати у розмірі 352,40 гривень.

Зазначимо, що постанова суду ще не набрала чинності.

Постанова суду відправлена до Єдиного Державного Реєстру Судових Рішень ( справа № 489/435/18).

За повідомленням прес-служби суду