Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Представник Баштанського райсуду взяв участь у семінарі-тренінгу "Підвищення ефективності інституту присяжних на регіональному рівні через освітні програми та моніторингові інструменти"

17 квітня 2018, 13:35

        Заступник керівника апарату Баштанського районного суду Миколаївської області Корольова І.О. 13 квітня 2018 року прийняла участь у семінарі-тренінгу в межах проекту "Підвищення ефективності інституту присяжних на регіональному рівні  через освітні програми та  моніторингові інструменти", який було проведено на базі Миколаївського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій. Керівником даного проекту являється д.н.держ.упр., професор Саханєнко С.Є.  

          Тренінг проведено для працівників апаратів місцевих судів Миколаївської області, до компетенції яких належить організація діяльності присяжних.

         У ході тренінгу обговорювались такі теми:

- правовий статус присяжного в Україні;

- порядок залучення присяжних до виконання обов’язків у суді;

- гарантії прав присяжних;

- особливості кримінального та цивільного провадження за участі присяжних;

- матеріально-фінансове забезпечення присяжних;

- історичний та закордонний досвід функціонування судів присяжних.

          Учасників тренінгу ознайомлено з законодавчою та нормативно-правовою базою , що регулює діяльність судів присяжних в Україні. Також, було повідомлено про роботу в межах проекту «Підвищення спроможності інституту присяжних на регіональному рівні через освітні програми та моніторингові інструменти», які реалізується Асоціацією дослідників державного управління за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.   Проект спрямований на розвиток інституту присяжних в південному регіоні України через розробку методичного забезпечення їхньої діяльності, навчання присяжних, збільшення довіри до інституту присяжних серед громадськості та учасників судового процесу, а також створення системи моніторингу діяльності судів присяжних тощо.

За повідомленням прес-служби суду