Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Києві обговорювали результати оцінювання стану судової системи

17 квітня 2018, 09:50

Результати всеукраїнського опитування працівників апарату суду та другої хвилі опитування професійних правників, які є учасниками судових проваджень, щодо судової реформи, сприйняття корупції та готовності їй протидіяти були презентовані в рамках третьої зустрічі Дорадчої групи партнерів (ДГП) програми USAID «Нове правосуддя» (далі – Програма).

Захід проведений у співпраці Програми з Координатором проектів ОБСЄ в Україні та Урядом Канади 13 квітня 2018 року.

Учасники обговорили показники моніторингу та оцінювання, що базуються на результатах цих опитувань щодо незалежності та підзвітності судової системи України відповідно до показників Європейської мережі рад правосуддя (ЄМРП).

Запрошених також ознайомили з проектами нових методик вимірювання довіри до судової влади.

Організатори впевнені,  що  залучення  партнерів  Програми  до  процесів  її моніторингу  та  оцінювання  сприятиме  досягненню  мети  Програми  –  розбудові незалежної,  підзвітної,  прозорої  та  ефективної  системи  правосуддя,  яка  підтримує верховенство права та спроможна боротися з корупцією.

Від Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду у заході узяв участь суддя Володимир Кравчук.

Він зазначив, що оцінювання стану роботи судової системи і кожного суду зокрема є першим етапом, з якого розпочинається велика робота Ради суддів України із запровадження сучасних стандартів та контролю за організацією роботи судів.

 

Довідково. Функцією Дорадчої групи партнерів програми USAID «Нове правосуддя» є визначення та перевірка показників програми, які розроблені на основі міжнародних інструментів оцінювання судових систем, а також розробка рекомендацій для програми та її українських партнерів на основі аналізу даних моніторингу та оцінювання.

До складу ДГП входять представники урядових інституцій – партнерів програми, міжнародних програм та проектів, а також організацій громадянського суспільства, які активно долучаються до реформи системи правосуддя.

 

Фото: Програма USAID «Нове правосуддя» – https://newjustice.org.ua/uk/novini/vidbulasya-tretya-zustrich-doradchoyi-grupi-partneriv-programi-usaid-nove-pravosuddya/.

 За повідомленням прес-служби суду