Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом накладено грошове стягнення на свідків у кримінальному процесі

16 квітня 2018, 11:36

     13.04.2018 року Шосткинським міськрайонним судом Сумської області накладено грошове стягнення на свідків у кримінальному провадженні за обвинуваченням особи в скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.121 КК України, задовольнивши клопотання прокурора у судовому засіданні.

     Свідки не виконують без поважних причин покладені на них Кримінальним процесуальним кодексом України обов’язок з’являтися до суду, а у разі неможливості прибуття завчасно повідомити про це, а також про причини неможливості прибуття. Застосовані судом приводи, щодо останніх, не виконані через ухилення останніх від судового засідання. Їх неявка спричиняє невиправдане затягування судового розгляду, тому суд вважає за необхідне до свідків застосувати грошове стягнення у розмірі 0,5 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що становить 881 гривень, згідно ст.139 КПК України.

      У ст. 139 КПК України визначено якщо свідок, який був у встановленому порядку викликаний, не з’явився без поважних причин або не повідомив про причини свого неприбуття, на нього накладається грошове стягнення у розмірі від 0,5 до 2 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб - у випадку неприбуття на виклик слідчого судді, суду.

 

За повідомленням прес-служби суду