Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вища рада правосуддя звільнила Бойка Ю.О. з посади судді Царичанського районного суду Дніпропетровської області за вчинення істотного дисциплінарного проступку

12 квітня 2018, 15:44

Вища рада правосуддя 12 квітня 2017 року розглянула питання про звільнення Бойка Юрія Олександровича з посади судді Царичанського районного суду Дніпропетровської області на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України відповідно до рішення Другої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 9 жовтня 2017 року № 3168/2дп/15-17.

Дисциплінарну справу стосовно судді Царичанського районного суду Дніпропетровської області Бойка Ю.О. відкрито на підставі дисциплінарної скарги голови Царичанського районного суду Дніпропетровської області Гудим О.М. від 17 березня 2017 року щодо неналежної поведінки судді цього суду Бойка Ю.О., яка полягає у зволіканні з виготовленням повних текстів судових рішень після проголошення їх вступної та резолютивної частин та ненаданні копій цих рішень для внесення до Єдиного державного реєстру судових рішень. У скарзі зазначено, що протягом 2015–2017 років суддею Царичанського районного суду Дніпропетровської області Бойком Ю.О. закінчено розгляд 35 справ із проголошенням вступної та резолютивної частин рішень, проте повні тексти рішень станом на 17 березня 2017 року за цими справами не складено, до Єдиного державного реєстру судових рішеньвони не внесені. Через відсутність повних текстів рішень неможливо звернути їх до виконання, видати копії судових рішень особам, які брали участь у справах, для реалізації їхнього права на апеляційне та касаційне оскарження у випадках та порядку, встановлених Цивільним процесуальним кодексом України та Кодексом адміністративного судочинства України. Автор дисциплінарної скарги також зазначила, що протягом 2015–2017 років до Царичанського районного суду Дніпропетровської області надійшло 67 звернень, у яких сторони судових процесів скаржаться на дії судді Бойка Ю.О. щодо нескладення ним повного тексту рішення.

Доповідач – член Вищої ради правосуддя Володимир Говоруха поінформував, що рішенням Другої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 9 жовтня 2017 року № 3168/2дп/15-17, залишеним без змін рішенням Вищої ради правосуддя від 22 лютого 2018 року № 585/0/15-18, суддю Царичанського районного суду Дніпропетровської області Бойка Ю.О. притягнуто до дисциплінарної відповідальності та застосовано до нього дисциплінарне стягнення у виді подання про звільнення з посади судді.

21 березня 2018 року до Вищої ради правосуддя надійшло подання Другої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя про звільнення судді Царичанського районного суду Дніпропетровської області Бойка Ю.О. на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України. До подання додано дисциплінарну справу.

«Дисциплінарне провадження щодо судді Бойка Ю.О. здійснено згідно з передбаченою чинним законодавством України процедурою. Рішення про притягнення судді Бойка Ю.О. до дисциплінарної відповідальності ухвалено Другою Дисциплінарною палатою Вищої ради правосуддя у межах визначених законом повноважень», – підсумував Володимир Говоруха.

Вища рада правосуддя ухвалила звільнити Бойка Юрія Олександровича з посади судді Царичанського районного суду Дніпропетровської області на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України.

 

Прес-центр судової влади України