Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Орджонікідзевський райсуд м. Запоріжжя спростовує інформацію, опубліковану в інтернет - виданнях «Українські новини», «Цензор.НЕТ», «Panoptikon», «Informator» та «Мрія»

11 квітня 2018, 17:25

10 квітня 2018 р. інтернет-виданням «Українські новини» опубліковано матеріал під заголовком «Сестру "наркобарона", затриману з кокаїном на 2,5 млн грн і рушницею Meverick, відпустили під заставу». Повідомлення, подібні за заголовками та змістом, пізніше також були опубліковані сайтами «Цензор.НЕТ»,  «Panoptikon»«Informator» та «Мрія».

З приводу інформації, поданої у матеріалах вищезазначених сайтів, Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя вважає за необхідне повідомити наступне.

7 квітня 2018 р. до суду надійшло клопотання слідчого про обрання запобіжного заходу особі Є., підозрюваній у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3  ст. 307 КК України («Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів»).

Дослідивши матеріали кримінального провадження та заслухавши аргументи сторін, суд задовольнив клопотання слідчого, застосувавши відносно підозрюваної запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, встановивши при цьому максимально можливий розмір застави, передбачений ст. 183 КПК України («Тримання під вартою») — 300 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, тобто 528 600 грн.

Таким чином, висловлені у вищезазначених матеріалах тези про те, що підозрювана особа Є. «була відпущена судом під заставу» є перекручуванням фактів, адже після проголошення ухвали підозрювану було доправлено до слідчого ізолятору.

Після внесення застави і звільнення з-під варти на підозрювану Є. покладено обов’язки, передбачені ст. 194 КПК України, а саме:

- прибувати на  виклик  слідчого, прокурора, суду, залежно від стадії кримінального провадження;

- не відлучатися за межі м. Запоріжжя  без дозволу слідчого, прокурора або суду;

- повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання.

За повідомленням прес-служби суду