Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проходження практики в суді – складова outreach programmes

11 квітня 2018, 16:29

Прямі зв’язки судів із суспільством установлюються за допомогою програм охоплення (інформаційних програм). Оutreach programmes – заходи  ознайомчого, інформативного характеру, завдяки яким суспільство отримує відомості про діяльність судової установи, роботу суддів. Одним із  інструментів прямих зв’язків  є проходження студентами  практики в суді.

 З 09 квітня до 04 травня 2018 року у Господарському суді Чернігівської області проходять практику студенти V курсу  Чернігівського національного технологічного університету.

Під керівництвом судді та  помічника  судді майбутні спеціалісти в галузі права зможуть ознайомитись з нормативно-правовою базою, що регулює  діяльність суду, а  також  з  Інструкцією з діловодства в господарських судах України, Законом України «Про судоустрій і статус суддів України», Законом України «Про державну службу».   

Сьогодні, 11 квітня 2018 року, студенти мали можливість відвідати судове засідання у справі про  визнання боржника банкрутом, ознайомитись з порядком ведення судового засідання.

 Аналогічні заходи з майбутніми правниками проводяться у суді на постійній основі, з метою практичного засвоєння матеріалу, отриманого  у навчальному закладі; виховання правової культури населення; формування правильного сприйняття функції правосуддя, ролі судді у суспільстві.

 

За повідомленням прес-служби суду