Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд визначив місце розгляду кримінального провадження щодо прокурора, який обвинувачується у шахрайстві та підбурюванні до замаху на надання неправомірної вигоди.

11 квітня 2018, 15:39

На розгляд апеляційного суду Одеської області надійшло клопотання прокурора Генеральної прокуратури України щодо вирішення питання про направлення до іншого суду обвинувального  акту у кримінальному провадженні стосовно Вороніна Б.В., обвинуваченого у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених  ст.ст. 190 ч.2; ст. 27 ч.4, ст. 15 ч.2, ст. 369 ч.3 КК України, яке наразі перебуває у провадженні судді Іллічівського міськрайонного суду Одеської  області.

Воронін Б.В., якій обіймав посаду прокурора м. Іллічівська Одеської області, обвинувачується в тому, що він у вересні 2017 року, зловживаючи довірою потерпілої особи та вводячи її в оману обіцянкою вирішити питання про закриття стосовно неї кримінального провадження, що знаходилось в провадженні старшого слідчого СВ Чорноморського ВП Овідіопольського ВП ГУНП в Одеській області, та зняття арешту з її майна, накладеного в рамках цього кримінального провадження, шахрайським шляхом заволодів грошима цієї потерпілої особи у сумі 5 000 $ США.   

Також Воронін Б.В. органами досудового розслідування обвинувачується у тому, що він,  бажаючи заволодіти грошима потерпілої особи у сумі 5 000 $ США, вчинив дії, спрямовані на підбурювання до закінченого замаху на надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище за вчинення службовою особою в інтересах того, хто надає таку вигоду дій з використанням наданої їй влади, а саме до надання потерпілою особою у якості неправомірної вигоди певної грошової суми старшому слідчому СВ Чорноморського ВП Овідіопольського ВП ГУНП в Одеській області за закриття кримінального провадження та зняття арешту з майна, накладеного в рамках цього кримінального провадження.     

В обґрунтування необхідності направлення обвинувального акту у кримінальному провадженні відносно Вороніна Б.В. до іншого суду, прокурор Генеральної прокуратури України послався на те, що Воронін Б.В. тривалий час пропрацював в Іллічівській місцевій прокуратурі та за цей час у нього склались сталі дружні стосунки в правоохоронних органах м.Чорноморськ  (колишний Іллічівськ) Одеської області, а також в Іллічівському міськрайонному суді Одеської області, що може вплинути на неупереджений розгляд цього кримінального провадження.   

Розглянувши доводи клопотання прокурора та враховуючи винятковість встановлених обставин справи, апеляційний суд, керуючись вимогами кримінально-процесуального закону щодо розгляду справи безстороннім та неупередженим судом, беручи до уваги судову практику Європейського  суду з прав людини і положення ст. 6 Конвенції «Про захист прав людини і основоположних свобод», задовольнив клопотання прокурора Генеральної прокуратури України та направив обвинувальний акт у кримінальному провадженні відносно Вороніна Б.В. для здійснення судового провадження до Малиновського районного суду м.Одеси.

 

За повідомленням прес-служби суду