Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд засудив чоловіка за погрозу вбивством із застосуванням бензопили

11 квітня 2018, 14:49

Борзнянський районний суд Чернігівської області виніс вирок щодо мешканця с. Красностав Борзнянського району, який погрожував вбивством своїй співмешканці шляхом демонстрації та піднесення до грудей бензопили з увімкненим двигуном, а також спричинив останній тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості.

Судом встановлено, що 29 листопада 2017 року громадянин О., перебував у стані алкогольного сп'яніння в будинку своєї співмешканки. Між ними виникла сварка і обвинувачений, схопивши жінку за руку, зламав останній кисть лівої руки. Потім він завів бензопилу та, утримуючи потерпілу, наблизив до її грудей,  погрожуючи вбивством. В цей момент бензопила перестала працювати і жінка змогла викликати поліцію.

Вироком Борзнянського районного суду від  5 квітня 2018 року О. було визнано винним у вчиненні злочинів передбачених ч. 1 ст. 122 КК України «Умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження» та ч. 1 ст. 129 КК України «Погроза вбивством» та призначено покарання у вигляді 2 років позбавлення волі. На підставі ст.75 КК України обвинуваченого звільнено від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком на 1 рік. Згідно ст.76 КК України на нього покладено обов`язок періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації та повідомляти  про зміну місця проживання або роботи.

Вирішуючи питання про вид та міру покарання суд  взяв до уваги, що вчинені злочини середнього та невеликого ступеня тяжкості; негативну характеристику обвинуваченого за місцем проживання; той факт, що обвинувачений не перебуває на обліку в наркологічному кабінеті та у лікаря психіатра. Обставиною, що пом`якшує покарання визнано щире каяття у вчинених злочинах. Обставинами, що обтяжують покарання, є вчинення злочинів у стані алкогольного сп`яніння  та щодо особи похилого віку.

Вирок суду не набрав законної сили і може бути оскаржений.

З текстом вироку  Борзнянського районного суду можна ознайомитись в Єдиному державному реєстрі судових рішень за номером справи 730/102/18

 

За повідомленням прес-служби суду