Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд визначив місце розгляду кримінального провадження щодо осіб, які обвинувачуються у вчиненні низки розбійних нападів та умисних вбивств на території Одеської області

11 квітня 2018, 12:26

До апеляційного суду Одеської області з Верховного Суду надійшло кримінальне провадження відносно чотирьох осіб, які обвинувачуються у вчиненні на території міста Одеси та Одеської області низки розбійних нападів та умисних вбивств, з метою визначення в межах територіальної юрисдикції апеляційного суду Одеської області місцевого суду, який має розглянути зазначене кримінального провадження.

Відповідно до обвинувального  акту, обвинувачені особи протягом червня-серпня 2016 року, вчинювали з корисливих мотивів розбійні напади на відпочиваючих в м. Одесі та Одеської області осіб з метою заволодіння їх особистим майном та грошима, шляхом приведення потерпілих до несвідомого стану, застосовуючи без їх згоди (таємно) лікарські засоби «азалептин (азалепол, лепонекс)» та «клонідин (клофелін)», які підсипали потерпілим особам в алкогольні напої. При цьому, обвинувачені особи, застосовуючи зазначені лікарські засоби під час вчинення злочинів, цілком усвідомлювали небезпечність дії цих препаратів при одночасному вживанні з алкогольними напоями для життя та здоров’я людини, в тому числі й настання смерті, та передбачали і свідомо припускали можливість настання таких наслідків для потерпілих. В результаті вчинення обвинуваченими особами наведених злочинних дій, троє з потерпілих померли на місці події, а інші, внаслідок отруєння зазначеними медичними препаратами, отримали розлади здоров’я, які відносяться до категорії тілесних ушкоджень  різної степені тяжкості.

Апеляційним судом було встановлено, що наразі на розгляді Комінтернівського районного суду Одеської області перебуває кримінальне провадження відносно цих же осіб за обвинуваченням у вчиненні ними кримінальних правопорушень, передбачених ст. 146 ч.3 КК України (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ст. 185 ч. 2 КК України  (крадіжка).

За таких обставин апеляційний суд, з метою забезпечення оперативності та ефективності розгляду провадження вирішив направити зазначене кримінальне провадження для розгляду до Комінтернівського районного суду Одеської області.

 

За повідомленням прес-служби суду