Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Апеляційному суді Одеської області для студентів проведено ознайомчу екскурсію будівлею суду

10 квітня 2018, 16:48

Підлітковий вік – унікальний період, коли формуються риси характеру, основи моделі поведінки, ставлення до себе і навколишнього світу. Правове виховання підлітків нерозривно пов’язане з моральним. Найважливіші вимоги людського співіснування закріплені законом і порушення їх завжди аморальне. Тому, одним із аспектів всебічного розвитку особистості дитини і підлітка, в цілісному педагогічному процесі, є правове виховання.

Відтак,  з метою підвищення рівня правової освіти молоді, створення належних умов для набуття ними правових знань, а також забезпечення їх конституційного права знати свої права та обов’язки,  10 квітня 2018 року, за сприяння керівництва апеляційного суду  Одеської області було проведено ознайомчу екскурсію будівлею суду для студентів Одеської національної академії харчових технологій.

Під час проведення заходу, спрямованого на підвищення рівня фахової підготовки, студенти відвідали відкриті судові засідання судової палати з розгляду цивільних справ, де вони, з метою вивчення процесуального порядку перегляду судових рішень, дістали змогу побачити формат судового процесу в апеляційній інстанції.

                                                       

В ході візиту студентам були пояснені правила пропуску до приміщення суду, правила поведінки у суді та в судовому засіданні, права і обов’язки осіб, що присутні у судових засіданнях в якості вільних слухачів. Студенти дізналися про організацію роботи та основні напрями діяльності апеляційного суду Одеської області та його структурних підрозділів.

                                                       

Пізнавальною для студентів стала розмова з суддею апеляційного суду Одеської області  Дрішлюком Андрієм Ігоровичем.  Бесіда була побудована у формі діалогу: студенти активно ставили питання, суддя охоче на них відповідав. Зокрема, Андрій Ігорович, як суддя, до компетенції якого віднесено розгляд цивільних справ, поділився власним досвідом розгляду резонансних справ, розповів про зміни в чинному законодавстві та те, як вони впливають на роботу судді. Наприкінці розмови суддя закликав студентів ретельно вивчати та неухильно дотримуватися законів, адже в сучасному світі це необхідність для кожної свідомої людини.

                                                           

Студенти  покидали приміщення суду сповнені приємних вражень від побаченого та почутого.

Сподіваємося, що час, проведений в апеляційному суді Одеської області, сприятиме формуванню правосвідомості у підростаючого покоління.

 

                                                             

 

 

За повідомленням прес-служби суду