Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд Івано-Франківської області спростовує інформацію, опубліковану в інтернет - виданнях «КУРС» та «Версії»

10 квітня 2018, 14:41

06 квітня 2018 року о 12:56 інтернет-видання «КУРС» опублікувало матеріал під заголовком "Давайте після свят": франківські судді влаштували собі вихідний у Страсну п'ятницю» https://kurs.if.ua/news/davayte_pislya_svyat_frankivski_sudy_sogodni_ne_pratsyuyut_64603.html . О 15:50 інтернет-видання «Версії» перепостило цей матеріал, правда, без посилання на першоджерело  http://versii.if.ua/novunu/davayte-pislya-svyat-frankivski-suddi-vlashtuvali-sobi-vihidniy-u-strasnu-p-yatnitsyu/.

Прес-служба Апеляційного суду Івано-Франківської області звертається до керівництва вище вказаних видань з вимогою використовувати у підготовці публікацій лише перевірені факти, а також уточнювати інформацію або надати суду можливість її уточнення чи коментування. Апеляційний суд працює відкрито, завжди співпрацює з медіа і жодного разу не відмовлявся від коментувань чи пояснень з будь яких нагод.

Оскільки цього не було зроблено, повідомляємо наступне:

  1. Апеляційний суд Івано-Франківської області 06 квітня 2018 року працював у звичному режимі.
  2. Робота судді – це не тільки слухання справ в залі судового засідання впродовж восьмигодинного робочого дня. Суддя отримавши справу виконує ряд дій по підготовці до її слухання в залі судового засідання: знайомиться з матеріалами справами, приймає процесуальні документи – виносить ухвалу про відкриття провадження, чи про відмову у відкритті провадження, виносить ухвалу про усунення недоліків, призначає дату слухання справи. Після розгляду цивільної справи в судовому засіданні зачитується коротке рішення, після цього суддя впродовж п’яти робочих днів виготовляє повний текст. При розгляді кримінальних проваджень, якщо складання судового рішення у формі ухвали вимагає значного часу, суд має право обмежитися складанням і оголошенням його резолютивної частини, яку підписують всі судді. Повний текст ухвали повинен бути складений не пізніше п’яти діб з дня оголошення резолютивної частини і оголошений учасникам судового провадження.
  3. Оскільки в апеляційному суді справи слухаються колегіями в складі трьох суддів, організація їх роботи передбачає дні роботи в залах судових засідань, і дні роботи по виготовленні повних текстів судових рішень по прослуханих справах та підготовці до наступних слухань. Паралельно суддя змушений постійно слідкувати за впровадженням нових законодавчих норм, вивчати їх і вивчати практику Верховного суду.
  4. Основними днями, на які планово призначаються слухання справ визнано чотири робочі дні – понеділок, вівторок, середу та четвер. П’ятниця є резервним днем для продовження слухання справ, підчас розгляду яких виникла потреба у перерві. Журналісту при підготовці свого матеріалу варто було проаналізувати списки справ призначених до розгляду не за один день 06 квітня 2018 року, тоді він би побачив, яка колегія в які дні слухає справи і в які дні призначається багато справ, а скільки справ призначається на п’ятницю.
  5. Апеляційний суд – це не тільки судді, яких на даний час працює 18, а ще і 116 працівників апарату і звинуватити всіх цих людей в колективному прогулі робочого дня з боку журналіста було непрофесійно.

 

ДОВІДКОВО:

  1. 06 квітня 2018 року до Єдиного реєстру судових рішень суддями Апеляційного суду Івано-Франківської області відправлено 36 документів:
  • Постанова кінцева ЄДРСР – 9;
  • Ухвала одноособово - (відкриття та інші) – 11;
  • Постанова (вступна та резолютивна) – 2;
  • Вирок ЄДРСР – 1;
  • Ухвала одноособова – 1;
  • Ухвала 11-сс одноособова – 1;
  • Ухвала колегіальна (призначення та інше) – 9;
  • Ухвала ЄДРСР колегіальна кінцева – 1;
  • Ухвала про відкриття апеляційного провадження – 1.
  1. 06 квітня 2018 року відбулось одне судове засідання у кримінальній справі в порядку КПК України (відкладена справа).
  2. 06 квітня 2018 року головою суду на особистому прийомі (поза графіком) прийнято 2 відвідувачів.
  3. 06 квітня 2018 року відділом загального діловодства-канцелярією отримано вхідної кореспонденції 80 порядкових номерів, в тому числі судових справ – 11 порядкових номерів (5 кримінальних справ, 1 справа про притягнення до адміністративної відповідальності та 5 цивільних справ). Дані документи опрацьовано, відскановано та приєднано до реєстраційних карток.
  4. 06 квітня 2018 року відділом загального діловодства-канцелярією відправлено поштою 180 пакетів документів і матеріалів, наручно передано 3 документи в прокуратуру і 1 справа в міський суд. Окрім того, три сторони по справах отримали в канцелярії копії ухвал.
  5. 06 квітня 2018 року відділом з організаційного забезпечення розгляду кримінальних справ опрацьовано, передано на розподіл 7 справ (1 – про притягнення до адміністративної відповідальності, 4 – про визначення підсудності, 1 – кримінальне провадження, 1 справа в порядку КПК України).
  6. 06 квітня 2018 року відділом з організаційного забезпечення розгляду цивільних справ опрацьовано та передано на розподіл 7 справ.
  7. Прес-службою апеляційного суду на офіційній сторінці суду на веб-порталі Судова влада України розміщено дві публікації:

- Інформація про виконання Апеляційним судом Івано-Франківської області Закону України «Про доступ до публічної інформації»

- Вітання із величним святом Воскресіння Господнього.

 

За повідомленням прес-служби суду