Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду звернулися до ВРП з повідомленням про втручання в їхню професійну діяльність

10 квітня 2018, 12:38

У провадженні Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду перебуває адміністративна справа за апеляційною скаргою Новомосковської міської ради на рішення Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області від 9 січня 2018 року в адміністративній справі за позовом до Новомосковської міської ради про визнання дій незаконними та протиправними.

29 березня 2018 року у судовому засіданні було оголошено перерву у зв’язку із неможливістю продовження розгляду справи через дії осіб, присутніх у залі.

Після оголошення судом перерви особи, присутні у залі судового засідання, серед яких, зокрема, був і позивач, заявляли про наявність договірних відносин відповідача із суддями щодо розгляду цієї справи. Відтак вказані особи перешкоджали виходу суддів із зали судового засідання, що унеможливило на певний час виконання ними службових обов’язків.

Зазначені особи здійснювали провокації: образливо висловлювалися на адресу суддів та військовослужбовців підрозділу Національної гвардії України.

У зв’язку з цим підрозділ Національної гвардії України, який забезпечує охорону суду, посилив охорону суду шляхом виклику групи швидкого реагування, а працівники Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду викликали поліцію.

Ці обставини спричинили значну затримку у розгляді справ, призначених до розгляду на 29 березня 2018 року.

У повідомленні суддів вказується, що зазначені дії можна кваліфікувати за статтею 376 Кримінального кодексу України.

Зважаючи на те, що у розгляді адміністративної справи судом оголошено перерву до 11:00 19 квітня 2018 року, наведені обставини судді розцінили як спосіб дискредитації суду, спроби вплинути на безсторонність суддів з метою спонукати їх до постановлення рішення на користь позивача.

Також вказані особи розмістили у мережі Інтернет відеоролик із назвою: «В Днепре судей областного апелляционного суда поймали на «договорняке», у якому вони висловлюються щодо дій колегії суддів.

Судді Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду Малиш Н.І., Баранник Н.П. та Щербак А.А. надіслали до ВРП повідомлення з метою вжиття передбачених законодавством України заходів реагування.

Відповідно до статті 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» вказане повідомлення внесено до реєстру повідомлень суддів про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя. Вищою радою правосуддя буде проведено перевірку викладених суддями фактів та ухвалено відповідне рішення.

 Прес-центр судової влади України