Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Троє водіїв залишились без права керевуння транспортними засобами через те, що керували своїми автомобілями напідпитку

10 квітня 2018, 11:13

Суддя Ленінського районного суду міста Миколаєва – Захарченко Дмитро Володимирович позбавив прав керування транспортними засобами, відразу трьох водіїв, що керували транспортними засобами напідпитку. 

Так, громадянин Б., 1984 року народження, мешканець м. Миколаєва, 01.2018 о 17.10, в порушення п.2.9 а Правил дорожнього руху України, керував транспортним засобом Mitsubishi по вул. Космонавтів, 83-А в м. Миколаєві, в стані алкогольного сп’яніння, та в порушення п.2.3 б, 13.1 Правил дорожнього руху України, в районі перехрестя вул. Космонавтів та вул. Електронної в м. Миколаєві, не врахував дорожню обстановку, не дотримався безпечної дистанції, внаслідок чого допустив зіткнення з зупинившимся попереду транспортним засобом Subaru Forester 2.5 номерний знак ВЕ 3223 АО, під керуванням водія С., внаслідок чого транспортні засоби отримали механічні пошкодження.

Б. визнав себе частково, пояснивши, що за обставини заначених у протоколі допустив зіткнення траспортних засобів, проте у стані сп’яніння не знаходився, проходив огляд на стан сп’яніння за допомогою приладу покази якого йому не надали, та ним не підписано акт медичного огляду.

Потерпілий С., пояснив, що за обставин, викладених у протоколі, Б. допустив зіткнення з керованим ним траспортним засобом, при цьому, від нього був запах алкоголю.

Згідно показників тестування на алкоголь № 2328 від 09.01.2018 та акту огляду на стан сп’яніння, результати огляду Б. на стан сп’яніння о 17.34 год. були позитивними та він погодився з результатами огляду, в присутності двох свідків.

За результатами розгляду постанови суд притягнув правопорушника до адміністративної відповідальності:

за ст.130 ч.1 КупАП - у вигляді штрафу в сумі 10 200 гривні, з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 1 рік. 

за ст.124 КупАП -  у вигляді позбавлення права керування транспортними засобами на строк 6 місяців. 

Крім того, правопорушник оплатить судові витрати у розмірі 352,40 гривень.

 

Другий правопорушник – громадянин К., 1986 року народження, мешканець м. Миколаєва, 14.01.2018 о 04.35 керував транспортним засобом Opel Astra Classic по пр. Богоявленському, 53 в м. Миколаєві з ознаками алкогольного сп’яніння та в порушення п.п.2.5 Правил дорожнього руху, відмовився від проходження медичного огляду на стан сп’яніння у встановленому порядку.

К. вину у вчиненні правопорушення не визнав, пояснивши, що за обставин встановлених протоколом, знаходячись в стані сп’яніння, перебував в якості пасажира в транспортному засобі під керуванням його дружини, яка під час зупинки автомобілю поліцейськими встигла вибігти з нього.

Згідно наданого відеозапису події, поліцейськими був зупинений траспортний засіб під керуванням К., який виявляв ознаки алкогольного сп’яніння та відмовився проходити огляд на стан сп’яніння, а так і підписувати протокол про адміністративне правопорушення, грубо висловлюючись на адресу поліцейських.  

За результатами розгляду постанови суд притягнув правопорушника до адміністративної відповідальності  позбавивши його права керування транспортними засобами строком на 1 рік та зобов’язавши сплатити штраф у розмірі 10 200 гривень.

Крім того, правопорушник оплатить судові витрати у розмірі 352,40 гривень.

 

Третій правопорушник – громадянин Л., 1988 року народження, мешканець м. Миколаєва, 14.01.2018 о 14.00 год., керував транспортним засобом Daewoo Lanos номерний по вул. Нагірній, 42 в м. Миколаєві з ознаками алкогольного сп’яніння та в порушення п.п.2.5 Правил дорожнього руху, відмовився від проходження медичного огляду на стан сп’яніння у встановленому порядку.

Л. вину у вчиненні правопорушення не визнав, пояснивши, що за обставин встановлених протоколом, знаходячись у стані алкогольного сп'яніння не керував траспортним засобом, в зв’язку з чим відмовився проходити огляд на стан сп’яніння на місці та у медичному закладі.

Згідно наданого відеозапису події, зафіксовані безпосередні обставини керування транспортним засобом Лисицею А.М., який виявляв ознаки алкогольного сп’яніння та відмовився проходити огляд на стан сп’яніння.

За результатами розгляду постанови суд притягнув правопорушника до адміністративної відповідальності  позбавивши його права керування транспортними засобами строком на 1 рік та зобов’язавши сплатити штраф у розмірі 10 200 гривень.

Крім того, правопорушник оплатить судові витрати у розмірі 352,40 гривень.

 

Зазначимо, що постанови суду ще не набрали чинності.

 

За повідомленням прес-служби суду