Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Представники судових установ Сумщини, вищих навчальних закладів та громадської організації «Бюро правничих комунікацій» обговорили питання співпраці та партнерства

06 квітня 2018, 15:27

Представники судових установ Сумщини, вищих навчальних закладів та громадської організації «Бюро правничих комунікацій» обговорили питання співпраці та партнерства. Учасники круглого столу ділилися досвідом та вибудовували плани майбутніх спільних освітніх кампаній.

Сьогодні практично всі суди Сумської області комунікують та взаємодіють з молоддю. Кожен знаходить та обирає свій напрямок. Досвідом та найкращими практиками у цій царині ділилися Апеляційний суд Сумської області, Сумський окружний адміністративний суд, Зарічний та Ковпаківський районні суди м. Суми, Білопільський та Тростянецький районні суди Сумської області.

За словами прес-секретаря Апеляційного суду Сумської області Катерини Співак, установа не один рік співпрацює із вищими навчальними закладами. Свою роботу в напрямку освітньо-просвітницької кампанії апеляційний суд будує у кількох напрямках. Проте найбільшу увагу акцентує на проходженні практики студентами ВНЗ, оскільки для них це своєрідний вступ в професію, а для судів гарна можливість підібрати собі кваліфікованих та відповідальних працівників. Заради підготовки гарних спеціалістів в галузі права, апеляційний суд планує створити на базі установи школу юридичної практики, де майбутні адвокати, правоохоронці, а можливо й навіть судді мали б можливість отримати першочергові навички та знання для початку їхньої роботи.

- Для студентів юридичного напрямку підготовки на базі Сумського окружного адміністративного суду регулярно проводяться навчальні судові засідання за участю діючих суддів, - ділився напрацюваннями прес-секретар Сумського окружного адміністративного суду Вадим Кліщенко. – Крім того, здійснюються організовані відвідування слухань адміністративних справ, проводиться просвітницька робота про організацію роботу суду.

Здобувати знання можна не лише навчаючись за студентською партою. В цьому переконували голова Зарічного районного суду м. Суми Ганна Шелєхова та керівник апарату суду Алла Шевченко. Представники Зарічного суду презентували гру-квест «Захисти свої права у суді», яку вони започаткували у своїй роботі зі студентами.   

   

           

За повідомленням прес-служби суду