Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Оголошено вирок двом працівникам Червоноградської центральної міської лікарні

05 квітня 2018, 17:35

      04 квітня 2018 року Червоноградським міським судом Львівської області ухвалено обвинувальний вирок у кримінальній справі № 459/3144/17 про обвинувачення двох медичних працівників Червоноградської центральної міської лікарні у неналежному виконанні ними професійних обов’язків під час анестезіологічного забезпечення неповнолітнього пацієнта восени 2016 року, що спричинило йому тяжкі наслідки та зумовило смерть останнього.

      Вироком суду обох обвинувачених визнано винними у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 140 Кримінального кодексу України та призначено їм покарання у виді двох років позбавлення волі з позбавленням права обіймати відповідні посади лікаря анестезіолога в установах, підприємствах, організаціях незалежно від форми власності  строком на два роки.

      За заявою одного із обвинувачених суд застосував Закон України «Про амністію в 2016 році», згідно якого звільнив останнього від відбування основного і додаткового покарання. Іншого у порядку ст.ст. 75, 76 Кримінального кодексу України звільнено від відбування основного  покарання з іспитовим строк один рік та із покладанням низки обов’язків.

      На даний час вирок законної сили не набрав, оскільки учасники справи мають право протягом тридцяти днів оскаржити його до Апеляційного суду Львівської області.

      Вирок буде доступний громадськості у Єдиному державному реєстрі судових рішень протягом кількох днів.

За повідомленням прес-служби суду