Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Щойно вийшов на волю – і знову за грати: у Летичеві суд покарав обвинуваченого у крадіжці

30 березня 2018, 16:00

«Визнати винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст.185 КК України і призначити покарання у виді позбавлення волі  строком на три роки», – такий вирок виніс Летичівський районний суд раніше судимому жителю Старої Синяви.

Потішитися волею йому вдалося трохи менше 3 місяців. Після 8-річного перебування за гратами (за статтями «Умисне вбивство» і «Крадіжка») у квітні 2017 року він вийшов з колонії, а вже в червні з подвір’я помешкання жительки с. Мисюрівка Старосинявського району вкрав велосипед. Через місяць – з двору господарства мешканців райцентру викрав автомобільну балку.

«Сукупність доказів дає підстави суду зробити висновок, що дії Ч. необхідно кваліфікувати за ч. 2 ст. 185 КК України, як крадіжка (таємне викрадення чужого майна),  вчинена повторно», – зазначає суд і додає: обвинувачений має негативну характеристику за місцем проживання, не працює, раніше судимий за злочини проти власності та життя і здоров‘я особи і, перебуваючи під адміністративним наглядом, скоїв новий злочин, тому покарання слід призначити у вигляді позбавлення волі.

Вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційної інстанції.

За повідомленням прес-служби суду