Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулася робоча зустріч фахівців Вільшанського бюро правової допомоги з працівниками апарату суду

30 березня 2018, 15:31

29 березня 2018 року у приміщенні Вільшанського районного суду Кіровоградської області відбулася робоча зустріч фахівців Вільшанського бюро правової допомоги з працівниками апарату суду.

Під час зустрічі було обговорено питання співпраці щодо надання безоплатної вторинної правової допомоги соціально незахищеним верствам населення, що гарантуватиме їм рівні можливості  доступу до правосуддя.

Порушувалися питання звільнення від сплати судового збору та витрат, пов’язаних із розглядом справи осіб, які звертаються  за наданням   безоплатної вторинної правової допомоги, нового порядку стягнення аліментів в наказному порядку, залучення адвокатів, що надають БВПД та інші питання.

Начальник Вільшанського бюро правової допомоги Анастасія Повар проінформувала присутніх, що згідно із Законом України «Про безоплатну правову допомогу» суб'єктами надання безоплатної вторинної правової допомоги, окрім адвокатів, включених до реєстру адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу, є працівники центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Зазначила також і те, хто є суб’єктами права на безоплатну вторинну правову допомогу.

Наприкінці зустрічі представники бюро правової допомоги наповнили інформаційні стенди суду новими матеріалами про безоплатну правову допомогу.

Нагадуємо, що громадяни, які потребують безоплатної вторинної правової допомоги, можуть звертатися до Вільшанського бюро правової допомоги Голованівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою: смт. Вільшанка, вул. М. Лагонди, 30.

Отримати відповіді на запитання, які стосуються безоплатної правової допомоги, можна зателефонувавши на єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103 (цілодобово та безкоштовно у межах України).

 

За повідомленням прес-служби суду