Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Про судову реформу на телеканалі «Миколаїв» говорили за участю судді-спікера Жовтневого районного суду

30 березня 2018, 15:18

         27 березня 2018 року, у програмі «Тема дня» на телеканалі «Миколаїв», яка відбувалась у прямому ефірі, прийняв участь суддя-спікер Жовтневого районного суду Миколаївської області Глубоченко Сергій Михайлович.

        Під час програми піднімались теми судової реформи, ліквідації та утворення судів на Миколаївщині, кадрової ситуації в судах, можливе скорочення чисельності штату суддів Миколаївської області, доступу громадян до правосуддя, електронного суду.

         Суддя-спікер під час ефіру констатував, що українське суспільство в результаті суддівської реформи отримало відкритість суддівської професії, оскільки прийшли люди з різним світоприйняттям та професійним досвідом та порівняв це з конкурсом до Верховного Суду, який був проведений вперше в Україні.

         «В рамках судової реформи введена так звана монополія адвокатури, що підвищить рівень представництва в суді. Прийняті нові ЦПК, КАСУ, ГПК, суттєво змінились і норми КПК. Введено новий інститут, як врегулювання спору за участю судді».

         Було також наголошено про те, що українські судді на зміни реагують стримано і з розумінням, оскільки суддівський корпус розуміє, що державі необхідні зміни, в тому числі в судовій системі.

         Під час ефіру піднімались питання щодо кваліфікаційного оцінювання суддів.

      Відповідаючи на питання, суддя-спікер зазначив, що: «Головний меседж проведення кваліфікаційного оцінювання суддів – це відновлення довіри громадян до правосуддя».

         Під час оцінювання перевірялись знання судді в галузі права, здатність написання судового рішення, дослідження суддівського досьє.

         З повним інтерв’ю судді-спікера Жовтневого районного суду Миколаївської області Глубоченка С.М. можна ознайомитись за посиланням

 

За повідомленням прес-служби суду