Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд Одеської області став одним із лідерів рейтингу відкритості судів

30 березня 2018, 14:08

Вперше в Україні проведено аналіз інформаційної відкритості веб-сайтів судів першої інстанції. У моніторингу приймали участь 25 місцевих господарських судів, 25 окружних адміністративних судів, 40 місцевих загальних судів, а саме районних судів міст Києва, Харкова, Львова, Дніпра та Запоріжжя.

29 березня у м. Києві на конференції презентували рейтинг інформаційної відкритості веб-сайтів судів. За результатами моніторингу офіційних веб-сайтів судів України Господарський суд Одеської області увійшов у трійку лідерів рейтингу інформаційної відкритості судів!

Так, лідери в загальному рейтингу отримали наступні результати:

Перше місце - Херсонський окружний адміністративний суд (84,14%);

Друге місце - Господарський суд Львівської Області (82,33%);

Третє місце - Господарський суд Одеської області (81,10%).

Моніторинг було проведено ГО «Платформа прав людини» за підтримки USAID в рамках Програми «Нове правосуддя» в межах проекту «Оцінка та підвищення рівня інформаційної відкритості офіційних веб-сайтів судів України», головною метою якого є покращення інформування громадськості про діяльність судів та судової влади в цілому.

Під час заходу було відзначено достатньо високий рівень відкритості судів – понад 55% (за оцінкою відповідно до методології, розробленої громадськими організаціями спільно із офісом Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини).

За підсумками проведеного моніторингу Господарський суд Одеської області буде і надалі покращувати інформаційне наповнення сайту та збільшувати результат відкритості судової інформації для громадськості. Дякуємо організаторам за чудовий захід! Ви мотивуєте нас бути ще кращими!

 

З рейтингом відкритості можна ознайомитись за посиланням:

http://www.ppl.org.ua/monitoring/monitoring-sudovoi-vladi/monitoring-oficijnix-veb-sajtiv-sudiv-pershoi-instancii

 

За повідомленням прес-служби суду