Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Господарському суді Житомирської області проведено «День відкритих дверей»

30 березня 2018, 11:20

      29 березня 2018 року до  Господарського суду Житомирської області  завітали на  «День відкритих дверей» студенти четвертого курсу спеціальності «Правознавство» Житомирського національного агроекологічного університету під керівництвом керівника занять, доцента кафедри правознавства - Бучинської Анни Йосипівни.

     Керівник апарату - Дєдух Олена Мартиянівна провела екскурсію для студентів в структурних відділах апарату суду, ознайомила з роботою канцелярії суду, інформаційно – статистичного відділу,  де було роз’яснено студентам функції та посадові обов’язки працівників кожного відділу.

    В архіві студенти ознайомилися з порядком зберігання справ, на прикладі дізналися як формується справа. Цікавим фактом для відвідувачів суду стало питання можливого обсягу справи, яка перебувала на розгляді у господарському суді, що складалася  з 60 томів.

    Начальник інформаційно – статистичного відділу,  – Ремез Валентина Андріївна роз’яснила основні завдання відділу, принципи роботи автоматизованої системи документообігу.

    Студенти мали можливість бачити серверну, яка є центром забезпечення роботи всього суду.

   Майбутнім юристам показали робочі кабінети голови суду та керівника апарату, начальника відділу організації судового процесу та служби судових розпорядників.

    Голова суду – Давидюк Валерій Кіндратович розповів студентам про важливість здобуття гарних знань для майбутніх професійних досягнень, на прикладі зазначив про успішність у кар’єрі працівників суду. По завершенні розповіді Валерій Кіндратович наголосив на необхідності знання іноземної мови в умовах сьогодення, що відкриває великі перспективи для юристів.

   Студенти отримали вичерпні відповіді на питання щодо  проходження  конкурсів на зайняття вакантних посад у суді, Дедух Олена Мартиянівна звернула увагу на  відкритість конкурсів, можливість ознайомлення про вакантні посади працівників суду та етапи проходження конкурсу за допомогою  офіційного сайту суду.

    Студенти були присутні у судових засіданнях під головуванням суддів Маріщенко Лариси Олександрівни та Давидюка Валерія Кіндратовича, одне з яких було у режимі відеоконференцзв’язку.

    Також, студентам розповіли про особливості сучасної судової реформи,  зміни до законодавства, зокрема  –  Кодексу України з процедур банкрутства.

    Господарський суд Житомирської області завжди залишається відкритим для відвідувачів та радий новим зустрічам!

 

  

  

 

 

  

 

 За повідомленням прес-служби суду