Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Тернополі судді обговорили з журналістами та активістами перебіг судової реформи

30 березня 2018, 11:24

 

28 березня 2018 року в Тернополі з ініціативи ВГО “Комітет виборців України” в рамках проекту Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USADI) “Нове правосуддя” відбулось відкрите громадське обговорення на тему: “Підвищення обізнаності громадськості щодо стану та ходу судової реформи на місцевому та національному рівнях”. Взяти участь у заході була запрошена і суддя Апеляційного суду Тернопільської області Галина Шевчук.

Перед учасниками круглого столу виступив юрист ВГО “Комітет виборців України” у Тернопільській області Володимир Курило. Він докладно розповів присутнім працівникам ЗМІ, громадським активістам та студентам юридичного факультет ТНЕУ про електронний суд, який незабаром повинне запрацювати в Україні.

                                

Електронний суд сприятиме забезпеченню прозорості діяльності, відкритості, підвищенню якості роботи суддів, що, в свою чергу, зекономить державні кошти. Нова система спростить спілкування громадян Тернопільщини з судовими інстанціями. Зазначу, що частково електронний суд в області активно діє, тож усі громадяни можуть безперешкодно отримати інформацію про рух справ, час та місце розгляду справи, отримувати судові повістки у вигляді СМС-повідомлень, а учасники можуть брати участь у судових засіданнях у режимі відеоконференції, — зазначив Володимир Курило.

Детальніше з механізмом електронного суду присутніх ознайомив голова Тернопільського окружного адміністративного суду Петро Баб'юк.

                                  

                                                 

Наступний блок питань стосувався кваліфікаційного оцінювання суддів, яке нині проходять судді судів апеляційної інстанції. Адвокат Тетяна Семусь поцікавилась у судді Апеляційного суду Тернопільської області Галини Шевчук, чи правда, що судді бояться оцінювання

Не правда, судді Апеляційного суду досить успішно проходять оцінювання. На сьогодні із 22 суддів половина вже успішно склали кваліфікаційні іспити та, за висновками Вищої кваліфікаційної комісії України, пройшли переатестацію. Судова влада відкрита для суспільства. Вся інформація стосовно кваліфікаційного оцінювання є у вільному доступі на сайті “Судова влада”, — наголосила Галина Михайлівна.

На завершення судді відповіли на численні питання активістів та журналістів і домовились про подальшу співпрацю.

 

За повідомленням прес-служби суду