Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Чутівським райсудом Полтавської області ухвалено вирок у справі про умисне вбивство

28 березня 2018, 18:10

            27.03.2018 року колегією суддів в складі: головуючого судді Ланни Я. О., суддів: Антонова А.А., Михайлюк О.І.,  завершено слухання справи за обвинуваченням гр. Н. та П. у скоєнні  кримінального правопорушення, передбаченого п.п.4, 8, 12 ч.2 ст.115 КК України, а саме щодо скоєння  умисного вбивства, вчиненого з особливою жорстокістю, за попередньою змовою групою осіб, у зв’язку із виконанням особою потерпілого громадського обов’язку.

            Із вироку суду вбачається, що версія органів досудового розслідування щодо кваліфікації дій обвинувачених за п.п.4, 8, 12 ч.2 ст.115 КК України ( скоєння  умисного вбивства, вчиненого з особливою жорстокістю, за попередньою змовою групою осіб, у зв’язку із виконанням особою потерпілого громадського обов’язку)  не знайшла свого підтвердження в ході судового розгляду справи.

           Відтак, колегія суддів дійшла висновку щодо перекваліфікації  дій обвинувачених на ч.2 ст.121 КК України, як умисне тяжке тілесне ушкодження, вчинене способом, що має характер особливого мучення, вчинене групою осіб, що спричинило смерть потерпілого.

           Згідно вироку суду, два молодики проведуть за гратами найближчі десять з половиною років.

           Звертаємо увагу, що вирок суду не набрав чинності і може бути оскаржений до Апеляційного суду Полтавської області протягом 30 днів з дня його проголошення.

           З текстом вироку можна ознайомитися в Єдиному державному реєстрі судових рішень за № 531/1363/17 (провадження №1-кп/550/18/18)

 

 

          За повідомленням прес-служби суду