Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд відмовив Директору НАБУ Артему Ситнику у задоволенні клопотання про залишення без розгляду адміністративного позову

26 березня 2018, 11:06

Окружний адміністративний суд міста Києва продовжив розгляд справи  за позовом народного депутата Борислава Розенблата до Директора  Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника, Служби безпеки України. Під час підготовчого засідання, суд розглянув клопотання Директора НАБУ  Артема Ситника про залишення без розгляду даного адміністративного позову. Після виходу з нарадчої кімнати, суд відмовив у задоволенні клопотання.  

Наразі закінчене підготовче провадження і справа призначена для розгляду по суті. Судове засідання відбудеться 25 квітня.  

Як відомо, позивач просить суд визнати протиправними дії Директора НАБУ Артема Ситника щодо залучення до оперативно-розшукової діяльності на території України працівників ФБР, без попереднього укладення міжнародного договору, відповідно до Закону України «Про міжнародні договори». Також Розенблат просить суд визнати протиправною бездіяльність СБУ щодо не проведення належного та повного контролю за забезпеченням охорони державної таємниці Національним антикорупційним бюро України, як це передбачено законодавством, а саме розголошення інформації з грифом «державна таємниця» працівникам ФБР без попереднього укладення відповідного міжнародного договору.

 

За повідомленням прес-служби суду