Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Апеляційному суді Львівської області відбулася нарада за підсумками роботи судів м.Львова та області

16 березня 2018, 17:32

В Апеляційному суді Львівської області відбулася нарада за підсумками роботи судів м.Львова та області, а також   Апеляційного суду Львівської області у 2017 році.

         У нараді взяли участь представники районних судів м.Львова та області, голова та заступники голови Апеляційного суду Львівської області, виконуючий обов’язки начальника державної виконавчої служби обласного управління юстиції у Львівській  області, начальник та заступник начальника Територіального управління ДСА України у Львівській області.  

         У своїх доповідях заступники голови Апеляційного суду Львівської області  Василь Ревер та Роман Цяцяк зупинилися, зокрема, на кількості розглянутих справ та навантаженні  суддів м.Львова та області. Загалом у провадженні судів області у 2017 році перебувало 108 кримінальних справ в порядку КПК 1960 року та 9174 кримінальних проваджень в порядку КПК 2012 року. Закінчено провадження 50 кримінальних справ в порядку КПК 1960 року та 5666 кримінальних проваджень в порядку КПК 2012 року.

За категоріями місцевими судами у 2017 році найбільше розглядалися кримінальні провадження та справи, які відносяться до злочинів проти власності, проти життя та здоров’я, злочини в сфері обігу наркотиків та злочини проти безпеки руху та експлуатації транспортних засобів. В провадженні місцевих судів Львівської області станом на 31 грудня 2017 року перебувало 9172 кримінальних проваджень.

 У 2017 році у провадженні місцевих судів м. Львова та Львівської області перебувало 39 156 справ про адміністративні правопорушення. Найбільше перебувало у провадженні справ про адміністративні правопорушення, передбачені ст.124 КУпАП (порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна) – 9245 справ та за ст.130 КУпАП (керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) – 6 374 справ.

         На розгляд Апеляційного суду Львівської області у 2017 році надійшло 1 511 апеляційних скарг на постанови місцевих судів. З них розглянуто по суті - 1082 справи, повернуто – 362 апеляційні скарги. Найбільше у 2017 році поступило апеляційних скарг на постанови місцевих судів про адміністративні правопорушення.

         У 2017 році до місцевих судів області надійшло 32 231 клопотань, скарг, заяв під час досудового розслідування та було розглянуто слідчими суддями 32 148, повернуто 695 справ та задоволено 26 701 справу.

         До Апеляційного суду Львівської області надійшло та було зареєстровано 1025 апеляційних скарг на ухвали слідчих суддів судів першої інстанції, у тому числі прокурора – 112.

         На розгляд судової палати з розгляду цивільних справ Апеляційного суду Львівської області у 2017 році надійшло 6356 цивільних справ. Усьго за 2017 рік апеляційною інстанцією судової палати з розгляду цивільних справ скасовано і змінено – 930 рішень, а також скасовано та змінено – 784 ухвали.

         Заступники голови Апеляційного суду Львівської області також

 детально проаналізували певні зміни, які внесені у процесуальні кодекси  України.

         Виконуючий обов”язки начальника державної виконавчої служби обласного управління юстиції у Львівськіій області Ігор Титла

детальніше розповів про зміни у роботі державної виконавчої служби

та повноваження приватних виконавців, а також наголосив на необхідності тіснішої співпраці судів та ДВС.

         Начальник Територіального управління ДСА України у Львівській області Віктор Дейнека підсумував роботу  управління за 2017 рік та розповів про проекти, які передбачені у 2018 році для  покращення роботи працівників судів.

         Заступник начальника Територіального управління ДСА України у Львівській області Марія Коник ознайомила присутніх із новим проектом «Запровадження інноваційної моделі оцінювання роботи судової системи «Контрольний перелік». Метою проекту є проведення опитування, яке дозволить зрозуміти, наскільки суд як частинка судової влади є незалежним і підзвітним, яка якість надання судових послуг, доступ до правосуддя та довіри громадян до судової влади.

         Після  жвавої дискусії та обговорення наболілих питань голова Апеляційного суду Львівської області Петро Каблак підбив підсумки та побажав всім плідної роботи.

За повідомленням прес-служби суду