Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Сокальський райсуд Львівської області сприяє вихованню правової культури у майбутнього покоління

16 березня 2018, 17:06

16 березня 2018р. в Сокальському районному суді відбулась зустріч з учнями 10-11класів загальноосвітніх шкіл Сокальського району, що виявили бажання взяти участь у конкурсі на кращий твір за темою: «Професія судді очима української молоді: майбутнє».

Пів час зустрічі суддя-спікер Фарина Л.Ю. провела міні- лекцію, розповіла учасникам конкурсу про судову систему України, історію українського судоустрою. Провела порівняльний аналіз судових систем України, США, Канади та країн Європи. Також було досліджено низку питань, пов»язаних з судовою реформою в т.ч. підвищення довіри суспільства до  суддівської професії ; процедурою відбору кандидатів на посаду судді. Ознайомила учнів  із «Збірником матеріалів з правового виховання» схваленого Комісією з правознавства Науково-методичної ради з питань освіти Міністерства освіти і науки України.

В свою чергу керівник апарату Троць І.С. проінформувала учнів  про запровадження електронного суду. Нагадала, що I-й етап конкурсу на рівні шкіл відбудеться 20 квітня 2018р., а II-й етап на рівні району - 27 квітня 2018р.

Щиро дякуємо за організацію заходу вчителям середніх шкіл: Гуменюк Л.Д., Гущик М.П., Мерко М.І., Царинській М.О. та Корній М.М., учням, які виявили цікавість взяти участь у конкурсі.

 

Суддя-спікер Фарина Л.Ю.

Світлини з дивіться на нашій Facebook сторінці.