Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Напад учасника справи на суддю під час судового засідання кваліфіковано як втручання в діяльність судових органів

14 березня 2018, 16:00

Постановою слідчого Солом’янського УП ГУНП у м. Києві про перекваліфікацію складу кримінального правопорушення злочинні дії громадянина Гаранджі О.А. перекваліфіковано з частини 1 ст. 296 КК України (хуліганство) на частину 1 ст. 376 КК України (втручання в діяльність судових органів).

Розслідування зазначеного кримінального провадження продовжується за ч. 1 ст. 376 КК України, відповідно до якої, втручання у будь-якій формі у діяльність судді з метою перешкодити виконанню ним службових обов’язків або добитися винесення неправосудного рішення карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців.

Нагадаємо, що 22 січня 2018 року в приміщенні Апеляційного суду міста Києва під час відкритого судового засідання з розгляду цивільної справи за позовом Гаранджи О.А. до Мірошниченка І.М. про стягнення заборгованості, учасник справи Гаранджа О.А. кинув пакет з невідомою порошкоподібною речовиною в обличчя головуючого у справі судді Лапчевської О.Ф.

 

За повідомленням прес-служби суду