Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляція залишила під арештом банківські рахунки фірми, яка ухилилася від сплати 45 мільйонів гривень податків

14 березня 2018, 17:20

Правоохоронні органи інкримінують службовим особам підприємства ТОВ «ПВП «Стандарт» здійснення операцій з сумнівними контрагентами, зокрема ТОВ «Енергобізнесальянс», ТОВ «Агро - Альянс - Пром», в результаті чого безпідставно завищувався податковий кредит з податку на додану вартість. Протягом року (з січня 2016 року по січень 2017 року), доводила сторона обвинувачення, підприємству разом з іншими 19-ма товариствами з обмеженою  відповідальністю вдалося ухилитися від сплати податку на додану вартість у сумі 45 046 170 гривень.

З клопотанням про арешт майна до суду першої інстанції звернулося управління Державної фіскальної служби в Сумській області. Зазначало, що  грошові кошти, які знаходяться на вищезазначених рахунках, отримані внаслідок проведення незаконної діяльності. В рамках кримінального провадження їх було визнано речовими доказами, вони можуть бути засобами для розкриття злочину, а  тому потребують збереження.

Слідчий суддя, розглянувши матеріали справи, клопотання задовольнив і наклав арешт на банківські рахунки, де налічувалося більше 37 мільйонів гривень. З таким рішенням не погодився директор підприємства і подав апеляційну скаргу. Розглянувши матеріали провадження, колегія суддів апеляційного суду залишила без змін рішення суду першої інстанції, оскільки наразі триває досудове розслідування в рамках кримінального провадження, відкритого з ч.3 ст.212 КК України (Ухиляння від сплати податків, зборів та інших обов’язкових платежів). Підставами застосування арешту даного тимчасово вилученого майна є необхідність визнання вилучених предметів речовими доказами, а також для запобігання можливості його приховування, пошкодження, псування, знищення, перетворення, відчуження.

Ознайомитися з процесуальними документами можна в Єдиному державному реєстрі судових рішень за унікальним номером справи 591/1679/18.

 

За повідомленням прес-служби суду