Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд ухвалив вирок шахраю

14 березня 2018, 10:28

Суддею Ленінського районного суду м. Миколаєва – Коваленком Ігорем Володимировичем закінчено розгляд кримінального провадження і ухвалено вирок відносно громадянина Л., 1982 року народження, уродженця м. Миколаєва, неодноразово судимого, обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 КК України (а саме у заволодінні чужим майном шляхом зловживання довірою (шахрайство), вчиненому повторно).

 

Так, відповідно до вироку суду, Л. в період часу з 20.11.2017 по 22.11.2017, перебуваючи в квартирі по вулиці В. Чорновола, 11 у м. Миколаєві, діючи повторно, умисно, з корисливих мотивів, зловживаючи довірою потерпілого К., під приводом отримання речей у тимчасове користування на власні потреби, заволодів належними потерпілому речами, а саме: телевізором «Рубін 55FS10T», вартістю 800 гривень; пилососом «Вітязь М2», вартістю 1000 гривень; металевою сковорідкою об’ємом 2 л, вартістю 150 гривень; металевим посудом для приготування качки об’ємом 2 л, вартістю 200 гривень, спричинивши останньому матеріальну шкоду на загальну суму 2150 гривень. Після чого з місця скоєння злочину зник, розпорядившись зазначеним майном на власний розсуд. 

 

Обвинувачений визнав себе винним повністю та щиро розкаявся. Обставини, викладені в обвинувальному акті  не оспорював і показав, що дійсно під приводом отримання речей у тимчасове користування, взяв у потерпілого К. пилосос, телевізор та металевий посуд для приготування їжі. Проте, через скрутне фінансове становище вказаними речами розпорядився на власний розсуд, а саме, пилосос і телевізор продав, а металевий посуд здав на металобрухт, а  отримані грошові кошти  витратив на власні потреби.

 

Суд визнав Л. винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 КК України та призначив йому покарання у виді 2 (двох) років позбавлення волі.

На підставі ст. 75 КК України звільнив засудженого від відбування покарання з випробуванням на строк 2 (два) роки.

 

Вирок суду направлено до Єдиного Державного Реєстру Судових Рішень.

Зазначимо, що вирок суду не набрав чинності.

 

 

За повідомленням прес-служби суду