Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд позбавив нетверезого водія права керувати транспортними засобами

06 березня 2018, 11:06

Суддя Ленінського районного суду міста Миколаєва – Коваленко Ігор Володимирович позбавив прав керування всіма видами транспортних засобів – чоловіка, 1985 р.н., мешканця міста Миколаєва. 

З постанови вбачається, що 19.12.2017 о 15 год. 05 хв. у м. Миколаєві по вулиці Новозаводській, 4, водій Д., з явними ознаками алкогольного сп’яніння - запах алкоголю з порожнини рота, нестійка хода, поведінка, що не відповідає обстановці, керував автомобілем марки ЗАЗ-1102. Від проходження огляду на стан сп’яніння в установленому законом порядку за допомогою алкотестеру «Драгер» на місці зупинки транспортного засобу та в медичному закладі громадянин Д. в присутності двох свідків відмовився, чим порушив вимоги  п. 2.5 Правил дорожнього руху, затверджених постановою Кабінету Міністрів України  від 10.10.2001 № 1306 (далі – Правила дорожнього руху), за що відповідальність  передбачена ч. 1 ст.130 КУпАП.

У судовому засіданні Д. вину не визнав та пояснив, що спиртні  напої не вживає, а за кермом був його знайомий. Він знаходився на пасажирському сидінні та підошов до  працівників поліції, так як автомобіль належить йому.  Від проходження медичного огляду на стан сп’янінні не відмовлявся.

За результатами розгляду постанови суд притягнув правопорушника до адміністративної відповідальності та позбавив його права керування транспортними засобами строком на 1 рік, а також зобов’язав його сплатити штраф у розмірі 10 200 гривень.

Крім того, правопорушник оплатить судові витрати у розмірі 352,40 гривень.

Зазначимо, що постанова суду ще не набрала чинності.

 За повідомленням прс-служби суду