Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Шлях до професії: Апеляційний суд міста Києва вкотре відкрив двері для майбутніх правників

05 березня 2018, 16:06

Професійний шлях судді бере свій початок задовго до того, коли він чи вона одягає мантію і нагрудний знак.

Дбаючи про якість судочинства, ми повинні усвідомлювати, що для підготовки, зокрема, майбутніх суддів правнича освіта має передбачати розвиток юридичних навичок, підвищення обізнаності щодо питань етики та прав людини, а також навчати правників поважати, захищати й утверджувати права та інтереси особи.

Щоб допомогти оволодіти практичним уявленням про професію судді, 03 березня 2018 року було проведено оглядову екскурсію будівлею Апеляційного суду міста Києва для студентів Факультету права та міжнародних відносин Київського університету імені Бориса Грінченка.

Так, зокрема, студенти відвідали музей Апеляційного суду міста Києва, де отримали можливість ознайомитись із надбаннями  національної  та  світової правової спадщини, історії судочинства загалом та Апеляційного суду міста Києва зокрема. Про них гостям детально розповіла начальник відділу архівного діловодства та музейної справи суду Олена Журавель.

Загалом захід пройшов у цікавій та невимушеній атмосфері: студенти активно задавали питання та отримували кваліфіковані відповіді.

Керівництво Апеляційного суду міста Києва завжди сприяє таким просвітницьким заходам для молоді та дбає про виховання майбутніх правників у дусі поваги до закону та прав людини.

Сподіваємось, що отриманні знання стануть у нагоді при визначенні майбутньої спеціалізації правників. Адже вибір професії – це друге народження людини. Від того, наскільки вірно буде обраний життєвий шлях, залежить, яке місце в суспільстві буде займати людина.

 

За повідомленням прес-служби суду