Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Учні Київського військового ліцею імені Івана Богуна відвідали Верховний Суд

03 березня 2018, 11:35

2 березня 2018 року у Верховному Суді провели екскурсію для учнів Київського військового ліцею імені Івана Богуна, під час якої вони мали змогу поспілкуватися із суддею-спікером Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду Світланою Яковлєвою.

Учнів ознайомили з історичним минулим Верховного Суду в Україні та повідомили про особливості роботи, повноваження, структуру та правовий статус найвищої судової інстанції. Окрему увагу було приділено судовому захисту прав та свобод людини і громадянина. Особливу зацікавленість викликала історія Кловського палацу, у якому на сьогодні розміщується керівництво Верховного Суду.

Відвідувачі також мали змогу оглянути зали для проведення пленумів, міжнародних зустрічей, а також зали судових засідань, де розглядаються справи, та обговорити зі Світланою Яковлєвою особливості роботи судді, розгляду справи у кримінальному процесі та перспективи, які можуть постати перед випускниками юридичних факультетів.

Такі зустрічі-знайомства сприяють освітній роботі серед школярів старших класів та студентів юридичних факультетів, дають можливість ознайомитися з порядком здійснення судочинства, роботою суддів і працівників апарату, удосконалити та поглибити знання про функціонування судової системи загалом.

 

За повідомленням прес-служби ВС