Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваного у корупційному злочині взяли під варту

02 березня 2018, 16:48

Летичівський районний суд обрав запобіжний захід підозрюваному у пропозиції, обіцянці та наданні неправомірної вигоди за вчинення службовою особою, яка займає відповідальне становище, в інтересах того, хто надає таку вигоду, будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища (ч. 3 ст. 369 КК України). Згідно з ухвалою, чоловіка триматимуть під вартою до 28 квітня 2018 року. Як альтернативу суд визначив також розмір застави: внісши 299540 грн., він може вийти на волю.

За версією досудового слідства, чоловіка підозрюють в тому, що він запропонував і надав начальнику слідчого відділу місцевої поліції неправомірну вигоду у розмірі 29 тис. грн.. За ці гроші слідчий мав посприяти у пом’якшенні кримінальної відповідальності його сестри, яку підозрюють у грабежі й крадіжці. Про таку пропозицію поліцейський відрапортував своєму начальнику.

Чоловіка правоохоронці затримали і подали до суду клопотання про необхідність обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

«Підозрюваний зареєстрований за межами Хмельницької області і не проживає за місцем реєстрації, що є віддаленим від місця вчинення злочину, де проводяться слідчі дії, ніде не працює та не має сталих заробітків, не має постійного чи тимчасового місця проживання в Летичівському районі, що свідчить про відсутність сталих соціальних зв‘язків, і, перебуваючи на волі та усвідомлюючи загрозу неминучості покарання за вчинене кримінальне правопорушення, може переховуватись від органів досудового слідства та суду, перешкоджати кримінальному провадженню, вчинити інші злочини», – робить висновок суддя – і задовольняє клопотання слідчих.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба Апеляційного суду Хмельницької області