Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Sms-повістка – це швидко та зручно, - у лютому 2018 року Зарічним районним судом м. Суми надіслано учасникам судового процесу 131 повістку про виклик до суду

02 березня 2018, 16:39

Життя не стоїть на місці і в епоху інформаційних технологій все більше послуг для громадян переходить в електронний режим.

Судова система також не відстає від технічного прогресу і робить спілкування із громадянами більш зручним і комфортним. Сьогодні учасники судових процесів завдяки системі «Електронний суд» мають змогу значно заощадити свій час та гроші, а судді та працівники апарату Зарічного районного суду м. Суми завжди сприяють цьому.

Оскільки ми уже не уявляємо свого життя без мобільного зв’язку, то дуже доречним було запровадження послуги надсилання учасникам судового процесу текстів судових повісток у вигляді SMS-повідомлень.

У лютому 2018 року Зарічним районним судом м. Суми надіслано учасникам судового процесу 131 повістку про виклик до суду у вигляді SMS-повідомлень. Усього з початку 2018 року – 251 судову повістку за допомогою SMS-повідомлень.

Така процедура взаємодії з громадянами економить і час і бюджетні кошти. Для отримання тексту судової повістки за допомогою SMS-повідомлення учаснику судового процесу потрібно лише подати до суду заявку про отримання судової повістки в електронній формі та вказати номер свого мобільного телефону.

Звертаємо увагу! Зразок заявки на отримання судової повістки у вигляді SMS-повідомлення зможете знайти на сайті суду у розділі Громадянам – Зразки заяв, або отримати в загальній канцелярії суду.  

За повідомленням прес-служби суду