Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Актуальні питання адміністративного судочинства обговорили голови адмінсудів у КАС ВС в рамках проекту Twinning

01 березня 2018, 16:03

1 березня 2018 року у Касаційному адміністративному суді у складі Верховного Суду відбулася нарада-семінар для голів адміністративних судів на тему: «Актуальні питання адміністративного судочинства».

Захід проводився у рамках проекту Twinning «Посилення інституційної спроможності Верховного Суду у сфері захисту прав людини на національному рівні» у співпраці з Верховним Судом та Національною школою суддів України.

Відкрили семінар голова Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду Михайло Смокович та проректор Національної школи суддів України Володимир Мазурок.

Михайло Смокович привітав голів адміністративних судів і зазначив, що постійне навчання для судді – це джерело, яке допоможе вирішувати поставлені питання при розгляді справ, та побажав всім учасникам семінару плідної праці.

Навчання провели експерти проекту Twinning суддя Верховного Суду Латвійської Республіки, викладач Центру підготовки суддів Латвійської Республіки Вероніка Круміня, постійний радник проекту Twinning, суддя Верховного Суду Латвійської Республіки, професор юридичного факультету Латвійського університету Яутріте Брієде та представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини з питань дотримання права на інформацію та представництва в Конституційному Суді України Ірина Кушнір.

Під час семінару судді розглянули такі теми:

  • аналіз судової практики у сфері доступу до публічної інформації;
  • забезпечення своєчасного та якісного розгляду справ;
  • вимоги до рішень апеляційних судів щодо встановлення фактів;
  • організація роботи суду;
  • питання розрізнення публічних та приватних прав;
  • тлумачення норм права.

На завершення семінару учасникам заходу вручили сертифікати.

За повідомленням прес-служби суду